ULTIMA ORĂ Cîțu anulează participarea României la majorarea de capital a „băncii spionilor”, controlată de Rusia/Nazare propunea 14 milioane de euro!

ULTIMA ORĂ Cîțu anulează participarea României la majorarea de capital a „băncii spionilor”, controlată de Rusia/Nazare propunea 14 milioane de euro!

Fostul ministru al Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, a inițiat un memorandum prin care cere guvernului să aprobe participarea României la majorarea de capital a Băncii Internaționale de Investiții cu suma de 14,3 milioane de euro, potrivit documentului consultat de Economedia.ro. Premierul Florin Cîțu a declarat pentru Economedia.ro că respinge categoric participarea României la această majorare de capital.

  • Premierul Florin Cîțu s-a declarat ”neplăcut surprins” că fostul ministru de finanțe, Alexandru Nazare, a aprobat memorandumul privind participarea României la majorarea de capital a unei bănci controlate de Rusia: ”România nu are nimic de câștigat de pe urma participării la această bancă. Sunt neplăcut surprins să văd acest memorandum dat spre avizare de fostul ministru către guvern. Nu înțeleg cine l-a convins că e un lucru bun pentru România. Ieri l-am primit, sunt total surprins neplăcut de eveniment. Vom începe cu această investigație, să vedem cine a decis că e bine ca România să bage milioane de euro într-o bancă a rușilor.”

Alexandru Nazare nu a răspuns la mesajele și apelurile Economedia.ro până la ora publicării articolului

Banca Internaţională de Investiţii (IIB), controlată de Rusia, s-a relocat în 2019 la Budapesta, capitala Ungariei. Opoziția maghiară și presa internațională au scris în mod repetat despre controversele diplomatice din jurul băncii, presupusă a avea legături cu agenţiile de spionaj ale Kremlinului. România este acționar al băncii înființate în epoca URSS, cu 7,69%. Rusia, cu 44%, deține cel mai mare pachet de acțiuni al băncii.

Citește integral pe economedia.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”