ULTIMA ORĂ Dispar toate restricțiile? Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă

ULTIMA ORĂ Dispar toate restricțiile? Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă

Guvernul va decide săptămâna viitoare măsurile luate în pandemie și, în funcție de evaluările privind situația internă și externă, e posibil să ridice starea de alertă, au declarat pentru g4media.ro surse guvernamentale. Dacă starea de alertă instituită la începutul pandemiei ar fi ridicată, atunci ar dispărea absolut toate restricțiile existente.

Analiza situație va fi făcută după 15 februarie, având în vedere că analizele de moment ale Institutului Național de Sănătate Publică și Ministerului Sănătății arată că a început scăderea valului pandemic.

Dacă și săptămâna viitoare analizele vor arăta o scădere a numărului de infectări, atunci e posibil sa fie ridicată starea de alerta, au declarat pentru G4Media sursele citate.

În fundamentarea unei astfel de decizii va fi luată în calcul și situația din statele membre UE – incidența cazurilor de covid, ce restricții mai există și care este gradul de vaccinare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”