ULTIMA ORĂ După ce i-a amenințat pe medici cu amenzi uriașe, Voiculescu pune bețe-n roate și redeschiderii școlilor! Divergențe între ministerele Educației și Sănătății în legătură cu regulile din școli, cu 4 zile înainte de revenirea la cursurile fizice!

ULTIMA ORĂ După ce i-a amenințat pe medici cu amenzi uriașe, Voiculescu pune bețe-n roate și redeschiderii școlilor! Divergențe între ministerele Educației și Sănătății în legătură cu regulile din școli, cu 4 zile înainte de revenirea la cursurile fizice!

Școlile așteaptă semnarea de către miniștrii Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu a ordinului comun cu regulile clare care trebuie respectate din 8 februarie, când o mare parte a copiilor vor reveni la cursurile fizice. Semnarea documentului este întârziată de divergențele între echipele celor două ministere legate în principal de distanțarea copiilor în clasă, au relatat pentru G4Media.ro surse oficiale.

Potrivit surselor citate, Ministerul Sănătății insistă pe necesitatea ca între elevi să existe o distanță de cel puțin un metru, așa cum a fost stabilit și în toamna anului trecut, când au fost deschise școlile.

Această condiție a făcut ca, mai ales în orașele mari, unde școlile sunt aglomerate, multe clase să învețe în așa-zisul „scenariu hibrid”, în care jumătate din copii erau în clasă, iar jumătate urmăreau cursurile online, de acasă. Acest mod de predare a fost criticat de profesori, părinți și elevi, iar actualul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că acesta nu va mai exista, pentru că s-a dovedit extrem de ineficient.

Prin urmare, din 8 februarie, acolo unde copiii pot reveni la cursuri ținând cont de situația epidemiologică din localitate, multe clase vor fi aglomerate.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat atât marți seara, cât și după ședința de Guvern de miercuri că în clase nu ar trebui să se impună distanțarea între toți elevii, iar copiii vor sta câte doi în bancă, fără panouri de plexiglas sau alte măsuri în afară de masca de protecție. În plus, Cîmpeanu a amenințat că nu va semna ordinul comun cu ministrul Voiculescu dacă acesta va include reguli care nu pot fi aplicate în școlile din România, așa cum arată ele acum.

Surse oficiale au declarat pentru G4Media.ro că distanța dintre copii este în discuție, pentru că Ministerul Sănătății vrea ca ordinul să prevadă respectarea distanței de un metru și insistă să nu se renunțe la această regulă.

Dezbaterile dintre echipele celor două ministere sunt în desfășurare.

Ministrul Sorin Cîmpeanu afirma miercuri după-amiază că ordinul ar putea fi semnat cel mai devreme la miezul nopții, deși mai sunt doar 4 zile până la redeschiderea școlilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”