ULTIMA ORĂ E oficial, aproape 2000 de soldați ruși „au rupt rândurile” și refuză să lupte în Ucraina!

ULTIMA ORĂ E oficial, aproape 2000 de soldați ruși „au rupt rândurile” și refuză să lupte în Ucraina!

Cel puţin 1.793 de soldaţi ruşi au refuzat să participe la războiul împotriva Ucrainei din februarie şi până acum. Acestea sunt doar cazuri confirmate.

Războiul declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie 2022 în Ucraina, în urmă cu aproape 5 luni, începe să capete accente dramatice pentru soldații ruși din armata roșie. Tot mai mulți dintre ei care luptă în regiunea Donbas refuză să mai respecte ordinele și vor să plece acasă.

Radio Europa Liberă dezvăluie adevărul despre moralul trupelor Moscovei de pe frontul din Ucraina, prezentând mărturia unui tânăr caporal rus care la începutul lunii iulie a refuzat să mai lupte și să se mai supună ordinelor comandanților, potrivit RFERL .

Timp de 4 luni și jumătate, caporalul Ilya Kaminski și colegii săi soldați din Brigada 11 a armatei ruse de asalt aerian au purtat lupte, ca parte a ofensivei rusești care împinge forțele ucrainene înapoi în Donbas.

Apoi, la începutul lunii iulie i s-a părut ”că este destul”, a spus Kaminski, și a refuzat să lupte, unul dintre cei 78 de soldați ruși care nu au vrut să mai respecte ordinele comandanților.

”Sunt epuizat din punct de vedere moral. Nu există absolut nicio încredere în autorități și în comandantul suprem, de la primul cuvânt”, a spus Kaminski, tânărul soldat de 20 de ani pentru Current Time, într-un interviu pe 17 iulie, înregistrat într-o locație nedezvăluită din Lugansk, din estul Ucrainei.

”Asta pentru că ei ignoră totul. Ei ignoră orice cerere. Au început să se agite și să ofere câteva alternative atunci când oamenii au început să spună în mod special nu. Sunt obosit. Fiica-mea s-a născut acum trei luni. Încă nu am văzut-o”, a declarat cu durere tânărul soldat rus.

Soldații ruși insubordonați sunt arestați

La aproape 5 luni de la începerea războiului din Ucraina, cea mai mare conflagrație din Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial, nu număr tot mai mare de militari ruși precum Kaminski refuză să mai lupte pentru Putin, cerând să se întoarcă acasă.

Activiștii ruși independenți pentru drepturile omului spun că sute poate chiar mii de soldați ruși se opun ordinului de a continua lupta sau de a rămâne pe câmpul de luptă, fără să se întoarcă acasă.

Dintre cei 78 de soldați din unitatea lui Kaminski care nu au respectat ordinele, unii dintre ei au fost ținuți într-un adăpost temporar improvizat zile întregi.

În conversațiile telefonice avute cu Current Time, Kaminski a spus că trupelor rusești nu li s-a acordat niciun concediu timp de 4 luni și jumătate, chiar dacă pierderile au crescut: până la jumătate din personalul brigăzii – aproximativ 1000 de militari- au fost uciși sau răniți în lupte.

Kaminslki a spus că el a scris 20 de plângeri și cereri de relocare, dar ofițerii săi le-au respins în totalitate. Comandanții s-au întâlnit cu soldații nesubordonați pe 17 iulie și i-a amenințat și au încercat să-i constrângă să rămână în serviciu sau să-și anuleze cererile de demisie.

Din cei 78 de soldați, 50 dintre ei au cedat presiunilor, dar restul au fost arestați, iar soarta lor nu este cunoscută.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante