ULTIMA ORĂ Ea este cea care a uitat să trimită hârtia de la MS pentru plata personalului din centrele de vaccinare?/Cel mai puternic funcționar public din instituție

ULTIMA ORĂ Ea este cea care a uitat să trimită hârtia de la MS pentru plata personalului din centrele de vaccinare?/Cel mai puternic funcționar public din instituție

Amalia Șerban, directorul Direcției Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică din Ministerul Sănătății, este omul care a uitat să semneze și să trimită către Ministerul Finanțelor solicitarea pentru plata personalului din centrele de vaccinare din toată țara, arată sursele HotNews.ro .

Amalia Șerban este cel mai puternic funcționar public din Ministerul Sănătății. Ea nu a putut fi contactată de HotNews.ro până la momentul publicării acestui articol.

Amalia Șerban lucrează în Ministerul Sănătății încă din anul 2004 și ocupă funcții de conducere în instituție de 14 ani, din anul 2007, potrivit CV-ului său.

Pe de altă parte, spun sursele HotNews.ro, așa cum arată în acest moment organigrama Ministerului Sănătății, Amalia Șerban ar avea mai multe sarcini decât poate duce un singur angajat, întârzierea care a dus la întârzierea plății personalului din centrele de vaccinare fiind, cel mai probabil, o greșeală.

Ministerul Sănătății a trimis abia acum două zile solicitarea către Ministerul Finanțelor pentru a vira banii pentru plata personalului din centrele de vaccinare, neplătit la timp în toată țara. Ministerul Finanțelor spunea ieri că a primit ieri solicitarea și a început încă din aceeași zi să vireze o parte din bani, iar restul ar urma să fie virați astăzi.

Vlad Voiculescu: Un funcționar public trebuia sa completeze o hartie, să o semneze, să o trimită mai departe. Nu sunt lucruri pe care le face ministrul
De vină pentru întârziere este un funcționar public din Ministerul Sănătății, care "trebuia sa completeze o hartie, să o semneze, să o trimită mai departe. Nu sunt lucruri pe care le face ministrul", declara ieri ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

"Nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Da, există o întârziere. Cine e de vină? Un funcționar public din Ministerul Sănătății", spunea aseară Vlad Voiculescu.

Mai rămâne acel funcționar public în funcție? "Da, pentru ca legea este clară în cazul funcționarilor publici și nu poți schimba de ieri pe azi", a fost răspunsul ministrului Sănătății.

"Am primit astăzi cererea Ministerului Sănătății, am operat-o", declara în urmă cu o zi, pentru HotNews.ro, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Cadrele medicale care lucrează în centrele de vaccinare nu au fost plătite la timp, iar această problemă este la nivelul întregii țării, afirma la începutul săptămânii coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță. Plata trebuie făcută de către Ministerul Sănătății, iar Gheorghiță a susținut că i-a semnalat de mai multe ori ministrului Sănătății această problemă. Întârzierea la plata personalului din centre este de două luni.

"Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație. Probabil că s-au făcut deja demersuri, dar până la urmă toată lumea așteaptă să-și primească banii. Din ceea ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare, nimeni nu a fost plătit", a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Potrivit Ordonanței de Urgență privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19, pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19, personalul medico-sanitar și registrator, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează:
  • a) 100 lei/oră pentru medici;
  • b) 50 lei/oră pentru asistenți medicali;
  • c) 25 lei/oră pentru registratori.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...