ULTIMA ORĂ Fost director al Lukoil, găsit mort în pivnița unui șaman din Moscova

ULTIMA ORĂ Fost director al Lukoil, găsit mort în pivnița unui șaman din Moscova

Poliția rusă a anunțat că a deschis un dosar penal legat de decesul lui Alexander Subbotin, un fost director al companiei petroliere de stat Lukoil care a fost găsit mort duminică în subsolul unei case din regiunea Moscovei, relatează TASS .

Alexander SubbotinFoto: Donat Sorokin / TASS / Profimedia Images

Anchetatorii au precizat pentru agenția de presă a statului rus că vor efectua și o examinare toxicologică pentru prezența drogurilor în sângele lui Subbotin.

„O declarație despre pierderea cunoștinței ca urmare a unui infarct a fost primită la dispeceratul ambulanței în data de 8 mai. Medicul sosit la la fața locului a declarat decesul lui Subbotin. În cazul decesului acestuia a fost deschis un dosar penal care este procesat de ministerul Afacerilor Interne”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției ruse pentru TASS.

Potrivit acestuia, anchetatorii au dispus o serie de analize, „inclusiv o examinare medico-legală, care ar trebui să stabilească atât cauza morții, cât și starea lui înainte ca medicii să ajungă la o casă de vacanță din regiunea Moscovei”.

Trupul neînsuflețit al acestuia a fost găsit în pivnița unei case din Mîtișci, un oraș din regiunea Moscovei cu o populație de aproape 160.000 de locuitori.

Directorul Lukoil a vizitat un șaman

Alexei Pindurin, proprietarul locuinței, le-a spus anchetatorilor că Subbotin a ajuns la el sâmbătă într-o stare severă de intoxicație cu alcool și droguri.

Cadavrul fostului director al Lukoil a fost găsit într-o cameră folosită pentru ritualuri voodoo jamaicane de Pindiurin, care este poreclit „șamanul Magua” de localnici.

The Moscow Times notează că este posibil ca Subbotin să fi murit în timpul unei „sesiuni antimahmureală” cu Pindurin și soția sa, aceștia primind clienți în casa lor pentru a le oferi tratamente cu venin de la broaște otrăvitoare.

Unii șamani ruși fac o incizie în piele pentru a introduce veninul colectat de la boaște, ideea fiind că pacientul se va simți bine după ce vomită toxinele în urma ingerării otravei.

Decese ciudate în rândul directorilor de companii rusești

Decesul lui Subbotin este ultimul dintr-o serie de morți bizare, unele dintre ele părând sinucideri „la indigo”, ale unor proeminenți directori sau oameni de afaceri din Rusia, toate înregistrate după izbucnirea războiului din Ucraina.

Primul caz care a atras atenția presei a fost cel al lui Vladislav Avaev, fost vicepreședinte al Gazprombank care a fost găsit mort într-un apartament din Moscova alături de soția și fiica sa minoră.

Poliția rusă afirma pe 19 aprilie că Avaev și-ar fi ucis soția și fiica în urma unei dispute domestice, după care s-a sinucis.

Doar două zile mai târziu, presa spaniolă scria că, Serghei Protosenia, vicepreședinte al gigantului rus Nov, a fost găsit mort la reședinția acestuia din Costa Brava din nord-estul Cataloniei.

Bărbatul a fost găsit spânzurat, în timp ce soția și fiica sa au fost găsite și ele moarte în pat.

Presa a descoperit ulterior că, în afară de cei doi, cel puțin alți 3 directori și oameni de afaceri ruși s-ar fi sinucis de la sfârșitul lunii ianuarie.

La începutul lunii mai a fost descoperit mort și Andrei Krukowski, șeful stațiunii de ski ce aparține Gazprom, autoritățile ruse afirmând că acesta a alunecat pe o stâncă și a murit.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro