ULTIMA ORĂ Franța se pregătește pentru o „epidemie”

ULTIMA ORĂ Franța se pregătește pentru o „epidemie”

Țările învecinate cu Italia, Franța, Elveția și Austria urmăresc cu atenție, fără a intra în panică, evoluția situației de sănătate în peninsulă, unde au fost înregistrate peste 130 de cazuri de coronavirus și unde unsprezece orașe au fost plasate în carantină, potrivit Le Soir, citat de Rador.

Franța se pregătește pentru o posibilă "epidemie" a noului coronavirus, a declarat ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, într-un interviu acordat ziarului "Parisien Dimanche", estimând ca "foarte probabilă" posibilitatea apariției de noi cazuri în Franța.

"O epidemie? Ne pregătim pentru acest lucru", a spus el, referindu-se în special la "creșterea numărului de laboratoare echipate cu teste de diagnosticare pentru a ajunge la o capacitate de câteva mii de analize pe zi și pe întreg teritoriul, faţă de 400 la ora actuală".

El urma să organizeze o informare de presă asupra coronavirusului duminică seară, a declarat pentru AFP serviciul de presă al ministerului.

În ceea ce privește transportul, "Air France operează în mod normal toate zborurile sale către și dinspre Italia", a declarat, duminică, un purtător de cuvânt al companiei aeriene pentru AFP.

La rândul său, SNCF (transportul feroviar) difuzează mesaje în marile gări franceze, făcând apel la călători să contacteze un număr de urgență în caz de boală, deşi încă nu a implementat niciun dispozitiv specific pe tema Italia, potrivit unui purtător de cuvânt.

Venită din Milano pentru a participa la Carnavalul de la Nisa (sudul Franţei) şi aflată în gară, Beatrice, în vârstă de 30 de ani, a explicat duminică dimineață pentru la AFP că nu a fost supusă "niciunui control" în timpul călătoriei.

La rândul său, Prefectura aeroporturilor indică faptul că "nu există măsuri specifice, rămânem pe sistemul existent" pentru aeroporturile din Paris: la Roissy-Charles de Gaulle, distribuirea de afișe pentru călătorii veniţi din Italia și prezența echipelor medicale care să informeze, să asigure și chiar să ia temperatura pasagerilor care doresc acest lucru. Cu toate acestea, la Orly nu este planificat niciun dispozitiv specific, unde nu există niciun zbor direct către Italia.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 VIDEO Faza asta este de la Galați...

5 Teodorovici, în corzi! / OLAF investighează cum a cheltuit România miliardul de euro pentru Delta Dunării