ULTIMA ORĂ Fregata rusă Makarov, lovită de o rachetă ucraineană Neptun aproape de Insula Șerpilor

ULTIMA ORĂ Fregata rusă Makarov, lovită de o rachetă ucraineană Neptun aproape de Insula Șerpilor

O fregată rusă, care se află în serviciul Flotei ruse de la Marea Neagră, a fost cuprinsă de flăcări, în timp ce naviga în apropiere de Insula Şerpilor. Acest lucru a fost raportat în urmă cu câteva minute de mai multe publicaţii mass-media ucrainene care susţin că fregata rusă a fost lovită de armata ucraineană cu o rachetă Neptun, aşa cum s-a întâmplat luna trecută în cazul crucişătorului Moskva.

UPDATE 6. Publicația Mirror publică imagini cu nava rusă lovită de armata ucrainenană.

UPDATE 5. Site-ul Gruz200, platformă de știri militare, a scris că o sursă navală a confirmat că o rachetă antinavă ucraineană „Neptun” a lovit nava.

Un sistem de urmărire a navelor a arătat că o navă de salvare rusă identificată ca fiind SPK-46150 se îndrepta spre locație în urma unui apel de joi seara târziu.

Un site web de urmărire a activității aviatice a prezentat o dronă de recunoaștere cu rază lungă de acțiune „Global Hawk” a Forțelor Aeriene ale SUA ce se învârtea deasupra locului respectiv vineri dimineață.

Unele portaluri de urmărire a activității navale au raportat că o navă de salvare rusă (SPK-46150) a fost trimisă la ultima poziție în care a fost observată fregata „Amiral Makarov”.

UPDATE 4. Deputatul ucrainean Alexei Goncearenko este primul oficial care a confirmat că o navă de război rusească a fost lovită în Marea Neagră și că este vorba de fregata „Amiral Makarov”.

UPDATE 3. Un satelit a înregistrat un incendiu pe o navă în apropiere de Insula Șerpilor, potrivit portalului ucrainean „Dumskaya”.

Amiralul Makarov, o fregată nouă (lansată în 2012, pe deplin operațională din 2017), face parte din clasa Amiral Grigorovici, care include nava Grigorovici și Amiral Essen.

În bilanțul de vineri în care armata Ucrainei prezintă pierderile părții ruse este trecută o navă în plus față de ziua anterioară.

Agenția de știri UNIAN, citând site-ul de știri Dumskaia din Odesa, a scris că este vorba despre o fregată aflată în apropierea Insulei Șerpilor. Site-ul Gruz200, de obicei o platformă de știri militare de încredere, a scris că o sursă navală a confirmat că o rachetă anti-navă ucraineană Neptun a lovit nava.

Dumska scrie și ea că o rachetă ucraineană Neptun a lovit nava și că "un număr mare" de avioane rusești se învârteau deasupra vasului.

Un sistem de urmărire a navelor maritime a arătat că o navă de salvare rusă identificată ca fiind SPK-46150 se îndrepta spre locație în urma unui apel de joi seara târziu.

Amiral Makarov, cea mai valoroasă țintă navală după scufundarea Moskva

Un site web de urmărire a activității aviatice a arătat o dronă de recunoaștere cu rază lungă de acțiune Global Hawk a Forțelor Aeriene ale SUAce se învârtea deasupra locului respectiv vineri dimineață.

Nu există la momentul publicării acestei știri vreo confirmare oficială a atacului de către Forțele Armate Ucrainene sau de către Federația Rusă.

Unele portaluri de urmărire a activității navale au raportat că o navă de salvare rusă (SPK-46150) a fost trimisă la ultima poziție în care a fost observată Amiralul Makarov.

Oleksiy Goncharenko, parlamentar ucrainean și președinte al Consiliului Regional Odessa, a scris pe Telegram că nava de război a luat foc, dar nu s-a scufundat: „Da, da, ați înțeles bine! Zeul mărilor se răzbună pe agresorii Ucrainei".

După scufundarea crucișătorului Moskva de către o baterie de rachete ucraineană la 14 aprilie, flota rusă din Marea Neagră nu mai are decât trei nave de luptă de suprafață majore. Cea mai valoroasă și mai importantă dintre ele ar fi noua fregată purtătoare de rachete Amiral Makarov, cu o lungime de 125 de metri, scrie Forbes.

UPDATE 2. Conform unor informații neconfirmate oficial, o navă de război rusească este în flăcări în Marea Neagră, în apropierea Insulei Șerpilor, anunță și Sky News.

UPDATE 1. „Este din ce în ce mai probabil ca informațiile despre fregata rusă <>, lovită de rachetele ucrainene în largul coastei Odessei, să fie adevărate. Se pare că mai multe nave și avioane de salvare se află în zonă, supravegheate de dronele americane”, a mai scris contul OSINTdefender.

------------------------

Informațiile au fost publicate pe contul de Twitter OSINTdefender, care „monitorizează informații din surse deschise”, fiind „specializat în Europa de Est și criza actuală din Ucraina”.

„Amiralul Makarov” este a treia fregată a Marinei Ruse, din clasa „Amiral Grigorovici”, staționată la Sevastopol cu ​​Flota Mării Negre.

„Amiralul Makarov”, împreună cu amiralii Grigorovici și Essen, sunt nave de război care au luat parte la invazia rusă a Ucrainei.

Presa ucraineană relatează că o explozie și un incendiu au cuprins nava rusă de patrulare Admiral Makarov (fregata Proiect 11356P de tip Burevestnik), care se află lângă Insula Şerpilor.

Potrivit informațiilor preliminare din publicația Dumskaya, nava a fost lovită de o rachetă ucraineană Neptune. La bordul fregatei a avut loc o explozie, urmată de un puternic incendiu.

Presa ucraineana relatează că aviația rusă survolează intens spaţiul aerian de deasupra zonei în care se afla fregata rusă, iar mai multe nave de salvare au venit să ofere ofere sprijini.

Ministerul Apărării al Federației Ruse nu a raportat nimic despre incident. De asemenea, nu există nicio confirmare din partea altor surse oficiale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”