ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară

ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară

Fostul președinte al republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore, transmite Ziarul de Gardă . După aproape 11 ore de percheziții, socialistul Igor Dodon a fost scos în cătușe din vila sa și plasat în detenție preventivă la Centrul Național Anticorupție.

Update 16.50:Procurorii anticorupție din Moldova au anunțat că Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, alături de altă persoană, pe motiv că exista riscul distrugerii de probe. Procurorii au anunțat că unul dintre cei percheziționați marți a încercat să înghită o probă pentru a o distruge – e vorba despre o chitanță.

Purtătoarea de cuvânt a procuraturii moldovene a spus că la percheziții au fost găsite sume de peste 600.000 de lei și peste 17.000 euro. ”Au fost dispuse măsuri de reținere pentru 72 de ore pentru că există riscul de comitere a probelor”, a mai spus oficialul moldovean.

Update 11.37:Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, a infirmat informațiile privind reținerea lui Dodon. ”Este prematur să vorbim despre o reținere a lui Igor Dodon atât timp cât acțiunile de urmărire penală sunt în curs de desfășurare, a spus ea pentru Radio Chișinău .

Articol inițial:

Procurorul general interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, a confirmat marți pentru portalul deschide.md că fostul președinte Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore.

Igor Dodon este acuzat de șase infracțiuni, printre care trădare de țară, corupție și îmbogățire ilicită.

Dodon este unul dintre principalii pioni ai Moscovei în Republica Moldova.

Unul dintre cele mai importante este dosarul de corupție cunoscut sub numele „Kuliok” (pungă neagră de plastic – n.red.).

În mai 2020, o înregistrare video prezentare o conversație a lui Igor Dodon împreună cu oligarhul Vlad Plahotniuc, acum fugar, și mâna sa dreapta Serghei Iaralov, în care părțile discută probleme politice.

Într-un moment al conversației, Plahotniuc îi întinde lui Dodon o pungă neagră (kuliok – termen din rusă, n.red.) de plastic în care se presupune că era o sumă de bani recurența care îi era plătită de către Plahotniuc lui Dodon pentru ca Partidul Socialiștilor să nu obstrucționeze guvernarea Partidul Democrat, condus de facto de Plahotniuc.

Pe înregistrare Dodon și Plahotniuc vorbesc de „salarii” și ziua de luni că termen de plată.

Vom reveni / Foto. Președinția Moldovei

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie

5 Profa sexy, promovată de PSD inspector școlar în Arad. Vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul