ULTIMA ORĂ Incendiu la PSD!/DNA a cerut contractele de 16 milioane de euro pentru mobilier urban din Sectorul 1

ULTIMA ORĂ Incendiu la PSD!/DNA a cerut contractele de 16 milioane de euro pentru mobilier urban din Sectorul 1

Procurorul Ramona Mungiu de la DNA a solicitat ADP Sector 1 acordul cadru (contract de tip abonament) cu valoare maximă de 16 milioane de euro și contractele subsecvente pentru gărdulețe, stâlpișori, bănci și coșuri de gunoi din Sectorul 1, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro .

Este vorba de acordul cadru nr. 187/1.11.2019 încheiat între ADP Sector 1 și asocierea de firme Confecţii Metalice Mobilier Urban SRL, Edil Construct Design SRL şi Symmetrica. Acordul a fost încheiat în mandatul fostului primar PSD, Daniel Tudorache.

DNA a solicitat documentația de atribuire, acordul cadru, contractele subsecvente în valoare de peste 11 milioane de euro (banii efectiv cheltuiți până acum din contractul-abonament de 16 milioane de euro), procesele verbale de recepție a lucrărilor, facturile emise de ADP Sector 1 și corespondența dintre firme și autoritatea contractantă, potrivit surselor G4media.ro. Este vorba de dosarul 58/P/2021 al DNA.

Contractele cerute de DNA nu au fost publicate încă în SEAP (sistemul electronic de achiziții publice), dar libertatea.ro a scris despre ele în 2020.

Cine sunt firmele din asociere. Potrivit datelor de la Registrul comerțului, liderul asocierii, Confecţii Metalice Mobilier Urban SRL din Piatra Neamţ, este deținută de Cezar-Neculai Stănescu.

Potrivit datelor de pe site-ul ministerului de Finanțe, firma a fost înfiinţată în 2016, iar în 2019 avea 3 angajați și un profit net de peste 1 milion de euro. în condițiile în care, cu un an înainte, în 2018, avea 2 angajați și un profit net de 190.000 de euro. În 2018, firma figurează în SEAP cu 5 contracte cu ADP Sector 1, prin achiziție directă, pentru furnizare de mobilier urban.

O altă firmă din asociere este Edil Construct Design SRL din în Sectorul 1, deținută de Ion Leescu și Jean Olteanu. Cei doi dețin și firma Minnie Com.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, până în aprilie 2010, Leescu și Olteanu au fost parteneri în firma Minnie Com cu Emanoil Bocean, fost consilier al ex-primarului PNL al Sectorului 1, Andrei Chiliman, și coordonator al Poliției Locale Sector 1.

În ianuarie 2017, ca urmare a unui dosar al DNA Ploiești, Bocean a fost condamnat definitiv la 6 ani de pușcărie pentru o șpagă de 2.256.000 lei de la oameni de afaceri ca să îi ajute să obțină contracte în S1.

Potrivit libertatea.ro, Maxi Design Construct SRL, o altă firmă la care Ion Leescu este acţionar unic, a fost una dintre cele cinci companii care au împărţit, între 2008-2013, contracte în valoare totală de peste 160 de milioane de euro cu ADP Sector 1. Contractele vizau “Afacerea Panseluţa”, privind amenajarea spaţiilor verzi din sectorul administrat, în acea perioadă, de Andrei Chiliman.

Ultima firmă din asociere, Symmetrica din Suceava, specializată în pavele, este deținută de familia Forin-Cristinel și Florentina Mihaela Stanciu. Potrivit libertatea.ro, anul trecut figura cu peste 60 de contracte cu statul, în valoare de peste 33,7 milioane de euro.

La începutul lui martie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că a suspendat din funcție doi directori de la ADp Sector 1, trimiși în judecată în urmă cu trei ani pentru luare de mită și mărturie mincinoasă.

Potrivit unui comunicat al DNA din martie 2018, este vorba despre Alin Vieru, director ADP Sector 1 București, acuzat de luare de mită, și de Anca-Maria Gagu, șef Serviciu Juridic din cadrul ADP, acuzată de mărturie mincinoasă.

Alin Vieru e judecat pentru o presupusă mită de 1.804.800 de lei, reprezentând un comision de 10% din valoarea unui contract de prestări servicii al ADP Sector 1 cu o asociere de firme.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /