ULTIMA ORĂ Ioan Bendei, administratorul imperiului RCS-RDS deținut de Zoltan Teszari, și Mitică Dragomir au scăpat de condamnările la câte 4 ani închisoare în dosarul televizării meciurilor de fotbal

ULTIMA ORĂ Ioan Bendei, administratorul imperiului RCS-RDS deținut de Zoltan Teszari, și Mitică Dragomir au scăpat de condamnările la câte 4 ani închisoare în dosarul televizării meciurilor de fotbal

Omul de afaceri Ioan Bendei, administratorul RCS – RDS, și Dumitru Dragomir au scăpat de condamnările la câte 4 ani de închisoare în dosarul televizării meciurilor de fotbal, pronunțate în ianuarie 2019 de Tribunalul București, după ce Curtea de Apel a decis luni rejudecarea de la zero a dosarului, potrivit minutei de ședință.

  • Minuta Curții de Apel București:

În baza art. 421 pct. 2 lit. b C.pr.pen. admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Bădiţă Florin Bogdan, Bendei Ioan, SC BODU SRL, Dragomir Bogdan Dumitru, Dinei Mihai, Dragomir Dumitru, SC INTERGRASOFT SRL, Oprea Alexandru, SC RCS&RDS SA şi Bulgac Serghei împotriva sentinţei penale nr. 37/15.01.2019 pronunţate de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 31983/3/2017. Desfiinţează, în totalitate, sentinţa penală apelată şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la instanţa competentă – Curtea de Apel Bucureşti. Judecata îşi va relua cursul începând cu procedura camerei preliminare, conform art. 342 şi urm. C.pr.pen. In baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată prin punerea deciziei la dispoziţia părţilor, a persoanei vătămate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 01.11.2021.

Omul de afaceri Ioan Bendei, administratorul firmei RCS / RDS, controlată de Zoltan Teszari, și Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, au fost condamnați în 15 ianuarie 2019 de Tribunalul București la câte 4 ani de închisoare cu executare în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal. Cei doi pot au făcut apel la sentință, iar Curtea de Apel București a desființat sentința Tribunalului București.

Dumitru Dragomir este acuzat de procurorii DNA că a primit peste 3 milioane euro mită de la administratorul RCS/RDS, Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1. În august 2017, Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani, transmite Agerpres.

Alături de el au fost deferiţi justiţiei Ioan Bendei, la data faptelor administrator al SC RCS&RDS SA, pentru dare de mită şi complicitate la spălare de bani; Bogdan Dumitru Dragomir (fiul lui Dumitru Dragomir), la data faptelor asociat unic al SC Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

De asemenea, au fost trimişi în judecată Florin Bogdan Bădiţă, la data faptelor administrator al SC Bodu SRL; Alexandru Oprea, la data faptei directorul general şi preşedintele CA al RCS&RDS; Mihai Dinei, la data faptelor coordonatorul activităţii juridice a RCS&RDS; Serghei Bulgac, la data faptei director general al RCS&RDS, scrie Agerpres.

Foto: Ioan Bendei (stânga): Agerpres / Laura Turculeanu



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro