ULTIMA ORĂ O armată rusească de 100.000 de soldați s-ar îndrepta spre Ucraina! Dar, ghinion, toate podurile au fost distruse și nu au pe unde pătrunde!

ULTIMA ORĂ O armată rusească de 100.000 de soldați s-ar îndrepta spre Ucraina! Dar, ghinion, toate podurile au fost distruse și nu au pe unde pătrunde!

Există zvonuri, dar și imagini (ne-datate, deci nu pot confirma că sunt relevante) cum că peste 100.000 de trupe rusești, rezerviști se îndreaptă dinspre Belgorod, Kursk și Rostov-on-Don spre frontul Harkiv și Donbas pentru a respinge această incredibilă ofensivă ucraineană, scrie pe Facebook Radu Hossu, unul dintre comentatorii avizați ai situației de pe frontul ucrainean.

Rezumatul de noapte (10.09 ora 05.45):
- Contraofensiva Harkiv. Orașul Harkiv a fost bombardat, din răzbunare, în zone civile. Cel puțin 2 civili morți anunțati azi. Armata Ucraineană a ajuns la râul Oskil și au lovit ambele poduri care alimentau cu echipament centrul Kupiansk. Ambele = și cel rutier, despre care am scris după masă, dar și cel feroviar. Astfel, în acest moment nu mai există nicio rută de aprovizionare dinspre est. Singurul mod de aprovizionare este pe ruta Vovchansk-Veliky Burluk-Kupiansk. Însă această rută este deja sub "fire control"-ul artileriei ucrainene.
- Contraofensiva Harkiv. Există zvonuri, dar și imagini (ne-datate, deci nu pot confirma că sunt relevante) cum că peste 100.000 de trupe rusești, rezerviști se îndreaptă dinspre Belgorod, Kursk și Rostov-on-Don spre frontul Harkiv și Donbas pentru a respinge această incredibilă ofensivă ucraineană. Problema acestor trupe este că TOATE liniile de comunicare terestre (GLOC) ale rușilor sunt ori sub teritoriul controlat de Armata Ucraineană, ori sunt sub controlul de foc (adică pot fi distruse de artilerie și drone foarte ușor). Asta nu înseamnă în niciun caz că rușii nu mai au capacități să oprească înaintarea trupelor ucrainene. Însă...
- ...în acest moment, chiar când scriu aceste rânduri, în zona de sud est și sud vest a Izium au început contra atacuri ce au capacitatea de a se transforma într-o contraofensivă sudică, legată tactic de cea din nordul Izium, despre care am discutat mai sus. Ea se îndreaptă spre Lyman și deja M03 - ruta care făcea legătura între Severodonetsk și Lyman este sub controlul de foc al Ucrainenilor. (SURSE! ATENȚIE) arată că cel puțin trupe de recunoaștere ucrainene au ajuns la intrarea în Izium, ceea ce este absolut excepțional în sine. Mâine vom vedea dacă într-adevăr Izium va fi înconjurat sau mai trebuie să așteptăm câteva zile. Repet ce am scris mai devreme (speculație personală): Frontul Izium a picat deja, este doar vorba de timp până când această zonă va fi total cucerită de Ucraineni.
- Comandantul Frontului Harkiv, deghizat în locotenent, în realitate general cu două stele, a fost reținut ieri de către trupele ucrainene. Astfel, conducerea acelui front, practic a fost decapitată (figurativ).
- Axa Sud-Zaporojie. rușii în continuare folosesc ZNPP (Zaporojie Nuclear Power Plant) să bombardeze Nikopol și să omoare civili. La fel fac și în Dnipro.
- Axa Sud-Zaporojie. Explozii din nou în Mariupol și Tokmak. În iunie sau iulie spuneam că vom putea discuta despre contra ofensive în august (și a început cea din Herson), să fim cu ochii pe frontul Izium, dar am mai spus ceva: Zaporojie-Tokmak-Melitopol-Marea Azov. Eu aici aș fi atent în următoarea lună.
- Contraofensiva Herson. Armata Ucraineană a ajuns la a doua linie de apărare, din zona Kiselivka, au cucerit Oleksandrivka și au mai cucerit câteva localități din nord-estul Oblastului. Au bombardat 2 noi descoperite depozite din Nova Kakhovka. Pe această ofensivă Ministerul Apărării Ucrainene în continuare cere liniște mediatică, prin urmare, o vom respecta. Tot ceea ce am scris în acest capitol, a fost deja confirmat oficial. Însă pot spune că ofensiva funcționează mai bine decât se așteptau inclusiv ucrainenii.
- Mykolaiv. Orașul este bombardat cu artilerie în zonele civilile, ca răzbunare pentru ceea ce pierd rușii pe toate fronturile.
- Odesa. Și ea a fost bombardată azi, din același motiv și țintele au fost tot civile.
- rusia. St. Petersburg. S-a confirmat că Consiliul Local al unui okrug (să-i spunem un fel de sector, dacă am compara cu capitala) au cerut Dumei (Parlamentul rus) cercetarea lui Vladimir Putin pentru înaltă trădare, pentru începerea războiului. St. Petersburg este cel mai cosmopolit oraș din rusia și cumva este normal să vedem acolo primele reacții împotriva lui Putin. Însă ele nu acolo vor genera reacțiile cu adevărat, ci în republicile care au fost afectate cel mai grav de război, adică cele din orientul îndepărtat. Acum FSB-ul a ajuns la ceea ce se numeșete fork-decision: "ori îl dăm noi jos pe Putin și menținem controlul și puterea, ori riscăm să existe revolte în rusia - avem de ales".
----
Trei lucruri le consider important să vi le transmit:
1. Din nou nu sunt de acord cu cei mai mulți analiști militari pe care-i citeșc și respect. Mulți dintre ei exprimă teoria că contraofensiva din Harkiv a fost una de oportunitate, nu că a fost obligatoriu planificată în conjuncție cu contraofensiva din Herson.
Opinia mea este următoarea: De la începutul războiului, Ucraina a dominat spațiul informațional, a câștigat războiul informațional, însă NICIODATĂ nu a anunțat o contraofensivă. Cea din Herson nu doar a fost anunțată, însă a fost trâmbițată până la exasperare. De ce? Pentru că așa au pus comandanții ruși tot într-o decizie problematică: menținem trupele în Donbas și continuăm războiul de atriție sau mergem și susținem frontul Herson dacă nebunii ăștia de ucraineni chiar atacă. Au ales a doua variantă.
A fost alegerea greșită. De ce? 25.000-35.000 de trupe au fost duse în estul Niprului, fără posibilitatea de a-și ajuta colegii de pe malul vestic, pentru că ucrainenii le-au distrus podurile. Astfel, au rămas degeaba acolo. Sunt inutili, nu pot ajuta cu nimic, însă au lăsat descoperit un front extrem de important. Iar în această lună și luna următoare sunt în pericol să fie separați de restul flancului sudic, dacă ceea ce eu speculez (contraofensiva Zaporojie-Tokmak-Melitopol) se adeverește.
2. Acest război NU se va încheia cu succesul acestor contraofensive, care de altfel, sunt absolut geniale și vor fi în toate manualele de strategie, tactică și manevre militare din lumea civilizată. Comandanții ucraineni, ajutați de guvernele și societățile vestice (intelligence, echipamente, muniție, ajutor umanitar) au luat decizii care până acum, cel puțin le consider de geniu militar. Însă vă rog să nu uitați de Mariupol. Președintele Zelensky a anunțat după rezistența eroică a celor de la Azovstal, că Mariupolul va reveni Ucrainei. Am încredere că se va ține de cuvânt, însă pentru asta, are nevoie în continuare de noi. De noi ca guverne, de noi ca oameni.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”