ULTIMA ORĂ O știre și o imagine care dau fiori Rusiei!/Ucraina a primit acces la ICEYE, liderul global în monitorizare prin sateliți radar

ULTIMA ORĂ O știre și o imagine care dau fiori Rusiei!/Ucraina a primit acces la ICEYE, liderul global în monitorizare prin sateliți radar

Ucrainenii au primit acces la unul dintre sateliții ICEYE, liderul global în monitorizare prin sateliți radar. Sateliții ICEYE pot fotografia Pământul în orice moment al zilei și în toate condițiile meteorologice. Datele din satelit sunt actualizate la fiecare câteva ore, ceea ce oferă avantaje tactice pentru operațiunile militare.

ICEYE a semnat un contract cu Serhiy Prytula Charity Foundation, care va oferi guvernului Ucrainei capabilitățile de imagistică prin satelit (SAR) de la ICEYE.

Ca parte a acordului, ICEYE va transfera capacitățile complete ale unuia dintre sateliții săi SAR aflati deja pe orbită pentru a fi folosit de către guvernul Ucrainei. În plus, ICEYE va oferi acces la constelația sa de sateliți SAR, permițând Forțelor Armate ucrainene să primească imagini din satelit aproape în timp real, notează Digi24 .

Prima imagine publicată de ICEYE, imediat după semnarea contractului, este chiar cu podul de peste strâmtoarea Kerci, care leagă peninsula Crimeea de Rusia.

De la începutul invaziei rusești în Ucraina, Fundația Serhiy Prytula și-a concentrat eforturile pe strângerea de fonduri pentru nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv achiziția recentă a patru drone Bayraktar.

„ICEYE deține în prezent cea mai dezvoltată tehnologie de imagistică prin satelit radar din lume”, spune Serhiy Prytula, fondatorul Serhiy Prytula Charity Foundation. „Acest acord este un răspuns important la cererea urgentă a Guvernului Ucrainei de a obține date critice de observare a Pământului și va fi de mare folos forțelor armate.”

„Prin acest acord, ICEYE susține în continuare eforturile de a oferi Ucrainei date obiective și suport tehnologic”, spune Rafal Modrzewski , CEO al ICEYE.

ICEYE a lansat cu succes 21 de nave spațiale până în prezent și operează cea mai mare flotă de sateliți SAR comerciali din lume.


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…