ULTIMA ORĂ Priviți, rușii reținuți la protestele antimobilizare au primit ordin de încorporare în armată la secțiile de poliție

ULTIMA ORĂ Priviți, rușii reținuți la protestele antimobilizare au primit ordin de încorporare în armată la secțiile de poliție

Aproape 1400 de persoane au fost reținute în 39 de orașe din Rusia după un val deproteste împotriva mobilizării pentru războiul cu Ucraina, potrivit datelor strânse de proiectul pentru drepturile omului OVD-Info , care a monitorizat situația arestărilor, menționând că aproape 600 de persoane au fost reținute în Moscova.

Rus arestat la Moscova în timpul unui protest antimobilizareFoto: Alexander Zemlianichenko / AP / Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miecuri o mobilizare parțială, în timp ce ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a ordonat ca 300.000 de rezerviști să fie recrutați în armată.

Activiștii anti-război din mișcarea Vesna și susținătorii lui Alexei Navalnîi au chemat rușii la proteste împotriva deciziei președintelui, în timp ce Procuratura de la Moscova atenționat oamenii că nu au voie să participe la mitinguri care nu au primit aprobare de la autoritățile ruse.

Potrivit OVD-Info, la mai multe secții de poliție din Moscova, unde au fost reținute aproape 600 de persoane, bărbații arestați au primit ordine de încorporare.

Soția unuia dintre cei arestați la Moscot a declarat pentru Mediazone, citată de Meduza , că soțul ei a primit citația personal de la un comisar militar.

"L-au filmat în timp ce îi înmânează o citație și i-au spus că nu poate refuza să o accepte, pentru că este cetățean al Federației Ruse și trebuie să vină la comisariat", a povestit femeia.

Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, cel puțin unul dintre reținuți a fost amenințat cu un dosar penal pentru că a refuzat să semneze o citație.

Și în în Voronej, la o secția de poliție, unde au fost aduși protestatarii, mai mulți bărbați au primit citații la biroul militar de înregistrare și înrolare pentru 23 septembrie, potrivit Mediazone.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei

5 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși