ULTIMA ORĂ Priviți, ucraineni au capturat unul dintre „dinozaurii” armatei Rusiei!

ULTIMA ORĂ Priviți, ucraineni au capturat unul dintre „dinozaurii” armatei Rusiei!

O fotografie distribuită de soldații ucraineni arată că aceștia au capturat un tanc T-62, unul dintre „dinozaurii” armatei ruse, cel mai probabil în timpul ofensivei din Harkov.

Imaginea a fost redistribuită de Ukraine Weapons Tracker, administratorii acestei pagini care monitorizează luptele din Ucraina notând sarcastic că „ultima fortăreață a căzut”.

Tancul pare într-o condiție decentă, dată fiind vechimea sa (el a intrat în serviciul armatei sovietice în 1961) și faptul că a asistat la lupte. Soldații ucraineni par de asemenea să fi „botezat” turela vehiculului de luptă, ceea ce sugerează că el ar putea fi într-o stare suficient de bună pentru a fi folosit împotriva forțelor de invazie.

Numeroase fotografii și înregistrări video distribuite în ultimele zile pe rețelele de socializare arată numărul uriaș de vehicule, echipamente și muniții abandonate de forțele rusești în timpul retragerii haotice din Harkov, ministerul britanic al Apărării notând în ultima sa evaluare asupra războiului din Ucraina că acestea erau esențiale pentru stilul de război pe care armata rusă încearcă să îl poarte.

„O astfel de abandonare evidențiază retragerea dezorganizată a unor unități rusești și, probabil, deficiențe locale de comandă și control”, explică analiza oficialilor militari de la Londra.

Ce se știe despre tancurile T-62 aruncate în luptă de armata rusă

Înspre sfârșitul lunii mai pe rețelele de socializare au apărut primele înregistrări video cu tancuri T-62 scoase din depozite și trimise forțelor armate rusești din Ucraina, analiștii militari notând încă de atunci că acestea sunt complet depășite, date fiind evoluțiile de armament din ultimele șase decenii.

Deși în urmă cu câțiva ani s-a crezut că ultimele tancuri T-62 moștenite de Rusia de la URSS au fost trimise la fier vechi, imagini cu acestea au reapărut surprinzător în timpul conflictului din Siria, unde Vladimir Putin a trimis trupe rusești să îl susțină pe dictatorul Bashar al-Assad.

Se crede că în jur de 600 de astfel de tancuri au fost trimise de Moscova în Ucraina după declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie, majoritatea dintre ele pe frontul de sud, pentru întărirea apărării din regiunea Herson.

Înregistrări video distribuite ulterior de soldații ucraineni pe rețelele de socializare arată cum aceștia folosesc tancuri T-62 cel mai probabil abandonate de militarii ruși pentru a perfecționa ținta dronelor comerciale pe care le-au armat cu muniții de mici dimensiuni.

La jumătatea lunii iulie o înregistrare video cu totul remarcabilă a fost distribuită și de tanchiștii ruși, aceștia filmându-se în interiorul unui T-62 în timp ce trag cu tunul tancului și strigă „Allahu Akbar!”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina