ULTIMA ORĂ Putin a numit un nou comandant în fruntea invaziei din Ucraina

ULTIMA ORĂ Putin a numit un nou comandant în fruntea invaziei din Ucraina

Un oficial occidental a declarat la BBC că Rusia şi-a reorganizat comanda operaţiunilor sale în Ucraina, desemnând un nou general cu o vastă experienţă în operaţiunile de luptă în Siria.

Vorbind cu Gordon Corera de la BBC sub condiţia anonimatului, o sursă a spus că generalul Alexander Dvornikov, comandantul districtului militar de sud al Rusiei, conduce acum invazia.

"Acest comandant are multă experienţă în operaţiunile ruseşti în Siria. Aşa că ne-am aştepta ca şi comanda şi controlul general să se îmbunătăţească", a afirmat sursa.

Noua numire a fost făcută în încercarea de a îmbunătăţi coordonarea între diferitele unităţi, deoarece grupurile ruseşti fuseseră anterior organizate şi comandate separat, conform sursei.

Rusia s-a luptat până acum să-şi atingă obiectivele de război în 44 de zile de la invazie, nereuşind să cucerească oraşe mari precum Kiev, înainte de a-şi îndrepta atenţia către regiunea Donbas din est.

Oficialul a spus că tactica rusă a fost întârziată de un număr mai mic de unităţi ucrainene care au acţionat mai inteligent şi surprinzător - în ciuda faptului că Rusia are o forţă „substanţială” de nu mai puţin de 100 de grupuri tactice de batalion operaţional.

"Dacă Rusia nu este capabilă să-şi schimbe tactica, este foarte greu de văzut cum va reuşi chiar şi cu aceste obiective limitate pe care le-a resetat", a precizat oficialul.

Oficialul a adăugat că imperativele politice ar putea avea prioritate faţă de priorităţile militare, Rusia forţând un succes înainte de 9 mai, atunci când va marca victoria din Al Doilea Război Mondial.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!