ULTIMA ORĂ Rata de infectare în Capitală a scăzut sub 3,5. Restricțiile vor fi ridicate de la sfârșitul săptămânii

ULTIMA ORĂ Rata de infectare în Capitală a scăzut sub 3,5. Restricțiile vor fi ridicate de la sfârșitul săptămânii

Rata de infectare în București a scăzut sub 3,5 și a ajuns luni la 3,46 la mia de locuitori, conform datelor anunțate de către Direcția de Sănătătate Publică. Prefectura Capitalei va convoca o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență și, cel mai probabil de la ora 00.00, vor fi ridicate restricțiile de la finalul săptămânii, când circulația este restricționată de la ora 20.00, iar magazinele se închid la ora 18.00.

Conform DSP, luni, la ora 10.00, în capitală rata de incidență cumulată calculată la 14 zile era 3,46 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că va convoca Comitetul pentru Situații de Urgență București, pentru a fi decisă ridicarea restricțiilor. Cel mai probabil, acestea vor fi ridicate începând de marți, de la ora 00.00.

Astfel, vor fi ridicate restricțiile care se aplică, din 28 martie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică - circulație restricționată de la ora 20.00 și magazine închise de la ora 18.00. Carantina de noapte se va aplica de la ora 22.00, iar magazinele se vor închide la ora 21.00.

De asemenea, ar urma să fie deschise și sălile de sport.

Reamintim că în localitățile în care rata de infectare trece de 4 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, circulația este restricționată de la ora 20.00, iar magazinele se închid la ora 18.00. Aceste măsuri se aplică pe toată durata săptămânii în localitățile în care rata de infectare trece de 7,5.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...