ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea?/Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului din Ucraina

ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea?/Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului din Ucraina

Persoana neidentificată care a realizat contactul ar fi „unul dintre stâlpii regimului de la Kremlin”, se arată în acest raport. Această persoană şi familia ei ar fi într-un mare pericol dacă şi-ar exprima deschis dorinţa de pace sau ar îndrăzni să critice războiul dus în Ucraina.

Un exemplu grăitor este cel al lui Anatoli Ciubais, 67 de ani, care a demisionat în semn de protest în luna martie din funcţia de emisar special al Kremlinului pentru relaţiile cu organizaţiile internaţionale şi a părăsit imediat Rusia. Luna trecută, acesta a început să se simtă rău şi a fost internat în stare gravă, fiind diagnosticat cu o boală neurologică rară.

Potrivit documentului, elita de la Kremlin ar fi alarmată cu privire la traiectoria invaziei din Ucraina şi printre ofiţeri şi oficiali de rang s-ar fi instalat „panica”. Aceşti oameni apropiaţi de Vladimir Putin ar dori cu disperare încetarea războiului, fiind îngrijoraţi atât din pricina sancţiunilor şi impactul lor asupra economiei, cât şi a pericolului crescut al ostilităţilor concentrate în jurul centralei nucleare de la Zaporijie.

„Un reprezentant al cercului intim al lui Putin a lansat un semnal către Occident referitor la dorinţa de a negocia. Starea de spirit a elitei de la Kremlin este de panică”, se arată în document.

Un diplomat ucrainean a declarat pentru The Mirror că nu ar fi deloc ceva surprinzător ca persoane apropiate de Putin să fi început să facă propuneri de acest fel.

„Se întâmplă destul de des, aşa cum a fost cazul şi în stadiile finale ale celui de-Al Doilea Război Mondial, ca oficiali îngrijoraţi ai uneia dintre părţi să facă demersuri pentru se pune la adăpost şi a-şi asigura viitorul.

Mulţi din elita Kremlinului sunt familiarizaţi cu viaţa din Occident, şi-au trimis copiii la universităţi vestice şi au trăit în străinătate. Sunt conştienţi că există o viaţă bună departe de strânsoarea lui Putin, însă, până acum, nu au făcut nimic în acest sens, întrucât sunt mult prea îngroziţi de ce li s-ar putea întâmpla”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...