ULTIMA ORĂ SUA se pregătesc să trimită sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina/Lavrov schelălăie disperat

ULTIMA ORĂ SUA se pregătesc să trimită sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina/Lavrov schelălăie disperat

Statele Unite se pregătesc să trimită sisteme avansate de rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina, în timp ce Serghei Lavrov amenință că furnizarea de arme care ar putea lovi teritoriul rusesc ar fi un pas spre o „escaladare inacceptabilă”, relatează CNN .

Sistemele de rachete cu lansare multiplă (MLRS) ar crește dramatic raza de acțiune a forțelor armate ale Ucraine și ar putea lansa un baraj de rachete pe o rază de sute de kilometri.

Cu toate acestea, există îngrijorări în unele cercuri că sistemele ar putea fi folosite pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei și că ar exista riscul unei escaladări.

Potrivit unor surse din administrația Biden, armele ar putea fi trimise ca parte a unui pachet care ar putea fi anunțat chiar săptămâna viitoare.

Lavrov: O escaladare inacceptabilă

Ministrul de externe al Rusiei a avertizat că furnizarea de arme către Ucraina de către Occident, care ar putea lovi teritoriul rusesc, ar fi un pas spre o „escaladare inacceptabilă”.

Serghei Lavrov a declarat pentru canalul arab RT că speră ca „oamenii sănătoși la cap” din Occident să înțeleagă acest lucru, adăugând. „Încă mai sunt câțiva acolo”, a declarat ministrul, citat de agenția RIA.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina