ULTIMA ORĂ Surpriză după doborârea avionului Su-25 rusesc! Cine este pilotul capturat de ucraineni

ULTIMA ORĂ Surpriză după doborârea avionului Su-25 rusesc! Cine este pilotul capturat de ucraineni

Forțele Armate ale Ucrainei au doborât o aeronava de atac rusească Su-25 pe 18 iunie, lângă Svetlodarsk, în regiunea Donețk.

Ieri, 19 iunie, jurnalistul ucrainean Yuri Butusov a relatat detaliile distrugerii aeronavei și capturării pilotului. El a spus că pilotul s-a dovedit a fi membru al grupării Wagner, și se numește Andrei Vladimirovici Fedorciukov.

În timpul interogatoriului, maiorul Forțelor Aerospațiale Ruse a recunoscut că este mercenar și a venit să lupte în Ucraina în numele PMC Wagner.

I s-a promis un salariu lunar de 250 de mii de ruble (aproximativ 4250 euro). Ofițerul a recunoscut că a bombardat orașe pașnice ucrainene. Fedorciukov știe că este mercenar, ceea ce înseamnă că s-ar putea să nu fie inclus pe lista de schimb și va fi judecat în Ucraina pentru crime de război.

Fedorciukov avea la bord un navigator Garmin și un smartphone cu aplicația Pronebo. Aceste două dispozitive au oferit o navigare mult mai precisă decât ceea ce oferea echipamentele de pe avion.

Jurnalistul ucrainean a spus că Fedorciukov este un prizonier de război valoros. El este din Vladivostok, are o soție și doi copii, dar a venit în Ucraina să omoare copii și femei ucrainene pentru bani.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...