ULTIMA ORĂ Tentativă de asasinat împotriva fostului președinte argentinian Cristina Kirchner

ULTIMA ORĂ Tentativă de asasinat împotriva fostului președinte argentinian Cristina Kirchner

Un bărbat de 35 de ani a fost reținut de poliție după ce a îndreptat cu o armă spre ex-președintele argentinian Cristina Kirchner în timp ce aceasta se întorcea în apartamentul ei din Recoleta, Buenos Aires, scrie presa locală.

Cristina KirchnerFoto: Facebook

Reamintim că ea este anchetată pentru corupție, procurorii cerînd să fie condamnată la 12 ani de închisoare și interdicția de a exercita o funcție publică într-un proces care investighează presupusa corupție din timpul guvernării sale 2007-2015.

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro a respins joi „energic” atacul împotriva Cristinei Fernández de Kirchner, după ce fostul președinte al Argentinei a supraviețuit unei suspecte tentative de asasinat.

"Transmitem solidaritatea noastră deplină vicepreședintei Cristina Kirchner și respingem cu fermitate această acțiune care urmărește destabilizarea liniștii poporului frate argentinian. Marea Patrie este cu tine, tovarășe!" A spus Maduro pe Twitter, folosind hashtagurile #FuerzaArgentina și #FuerzaCristina.

Liderul venezuelean, care este apropiat de Fernández de Kirchner, a însoțit mesajul cu un videoclip care o arată pe vicepreședinta în vârstă de 69 de ani coborând dintr-o mașină în mijlocul mulțimii, când o armă este îndreptată spre ea.

Bărbatul a fost arestat, a declarat ministrul Securității Aníbal Fernández, care a explicat că situația este „analizată” de poliția criminalistică.

Clădirea care găzduiește apartamentul lui Fernández de Kirchner a fost înconjurată de sute de oameni încă de săptămâna trecută, după ce procurorii au cerut ca aceasta să fie condamnată la 12 ani de închisoare și interdicția de a exercita o funcție publică într-un proces care investighează presupusa corupție în timpul guvernării sale 2007-2015.

Cererea de încarcerare a lui Fernández de Kirchner a fost criticată și săptămâna trecută de Maduro, care i-a trimis o scrisoare pentru a-și exprima „solidaritatea absolută” față de ea.

Liderul venezuelean consideră o „farsă” acuzațiile la adresa liderului argentinian, care în timpul mandatului său a menținut relații strânse cu regretatul președinte Hugo Chávez (1999-2013).


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...