ULTIMA ORĂ „Toată țara!”/Republica Moldova a rămas fără energie electrică din cauza bombardamentelor rusești din Ucraina

ULTIMA ORĂ „Toată țara!”/Republica Moldova a rămas fără energie electrică din cauza bombardamentelor rusești din Ucraina

Furnizarea de energie electrică a fost întreruptă în majoritatea localităților din Republica Moldova, inclusiv în capitala Chișinău, începând cu ora 14:30, cel mai probabil din cauza valului de rachete tras de Rusia asupra Ucrainei, anunță Agora.md.

Chișinău, Republica MoldovaFoto: Alessandro Serrano'/AGF / Sipa Press / Profimedia

„Dragi cetățeni, azi avem repetarea situației din 15 noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a declarat vicepremierul Andrei Spînu.

Agora.md amintește că la 15 noiembrie una din liniile Isaccea - Vulcănești s-a deconectat în mod automat în urma bombardamentelor rusești, iar mai multe regiuni ale țării au rămas fără curent electric.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a acuzat și ea faptul că „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric”.

„Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.

Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens.

Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a scris ea pe Facebook.

Reprezentantii Moldelectrica spun că toara țara a ramas fără lumină.

Sergiu Aparatu, directorul Moldelectrica a declarat pentru ProTV Chișinău :

„A lucrat automatica de sistem, analogic cum a fost pe data de 15 noiembrie. Sistemul este deconectat, încercăm încetișor să construim sistemul de la sursele de energie, spre consumatori.

- Puteți să ne spuneți raioanele care s-au deconectat?

- Toată țara!”


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”