ULTIMA ORĂ Traian Băsescu și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei: „Sper că sunt îndeplinite toate condițiile”

ULTIMA ORĂ Traian Băsescu și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei: „Sper că sunt îndeplinite toate condițiile”

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a anunțat astăzi, la Biroul Electoral Municipal, că și-a depus candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei.

„Mi-am depus candidatura. Sper că sunt îndeplinite toate condițiile”, a declarat Traian Băsescu

El candidează din partea Partidului Mişcarea Populară.

Fostul președinte Traian Băsescu a intrat duminică oficial în cursa pentru Primăria Capitalei, depunându-și candidatura la Biroul Electoral Municipal din partea PMP.

Băsescu a spus că cele mai mari probleme ale Bucureștiului în acest moment sunt încălzirea și apa caldă, a căror situație este ca în 2004.

”Au rămas la stadiul la care le-am lăsat”, a susținut fostul primar general din perioada 2000 – 2004.

Întrebat despre relația cu Securitatea, fostul președinte având deja un verdict în primă instanță de poliție politică, Băsescu a spus că nu știa la vârsta de 21 de ani că Serviciul de Contrainformații al Armatei are legătură cu Securitatea.

”Am anexat în dosar o informare către Biroul Electoral, în care spun așa: după patru adeverințe de necolaborare cu Securitatea, în prezent pe rolul ÎCCJ se află în recurs dosarul numărul… Deci nu am făcut un secret, deși nu există penalizare administrativă pentru lucrul acesta, dar am considerat că este necesar să pun acest adaos la declarație, deși vă asigur că o să câștig procesul. Nu poți să-mi reproșezi după 45 de ani că la 21 de ani nu știam că Serviciul de Contrainformații al Armatei are legătură cu Securitatea. E ca și cum v-aș întreba eu azi: știți dvs. schema de organizare a SRI? Sunt convins că nu. Nu puteau să-mi ceară la 21 de ani să știu ce-s contrainformațiile militare”, a spus el.

”Vă pot spune că voi face peste 30% în opțiunile de vot. Vom vedea dacă asta va fi suficient, dar voi face peste 30%”, a conchis Băsescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”