ULTIMA ORĂ Ucraina nu va mai fi atacată dinspre Belarus. Pentru că Rusia extrage muniție și alte materiale din depozitele militare ale „satelitului strategic”

ULTIMA ORĂ Ucraina nu va mai fi atacată dinspre Belarus. Pentru că Rusia extrage muniție și alte materiale din depozitele militare ale „satelitului strategic”

Federația Rusă extrage muniție și alte materiale din depozitele militare ale Belarusului - activitate care este incompatibilă cu realizarea condițiilor pentru un atac terestru rusesc sau belarus pe scară largă împotriva Ucrainei din Belarus, spune Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima evaluare.

Belarus furnizează armament rușilorFoto: Captura Twitter

Direcția principală de informații militare ucrainene (GUR) a raportat la 11 octombrie că un tren cu 492 de tone de muniție de la Arsenalul 43 de depozitare a rachetelor și munițiilor din Gomel (Belarus) a ajuns la gara Kirovskaia din Crimeea la o dată recentă nespecificată.

GUR a spus că oficialii belaruși intenționează să trimită alte 13 trenuri cu arme, echipamente, muniții și alte materiale militare din cinci baze belaruse diferite către stațiile de cale ferată Kamenska (Kamensk-Shakhtinsky) și Marchevo (Taganrog) din regiunea Rostov.

Imagini din surse deschise de pe rețelele de socializare susțin această informație. Imagini geolocalizate au arătat cel puțin două trenuri belaruse care transportau marți tancuri bieloruse T-72 și camioane militare Ural în Minsk și lansatoare de rachete sol-aer Tor-M2 în Orsha (regiunea Vitebsk).

Mutările de echipamente belaruse în Rusia arată faptul că, probabil, forțele ruse și belaruse nu stabilesc zone de concentrare în Belarus.

Mișcările de echipamente și de aprovizionare din Belarus către Crimeea și regiunea Rostov indică faptul că forțele rusești sunt mai puțin încrezătoare în ceea ce privește securitatea liniilor de comunicații terestre rusești care trec prin nordul și vestul regiunii Lugansk, având în vedere contraofensiva ucraineană în curs de desfășurare acolo.

Statul Major General al Ucrainei a reiterat marți că monitorizează Belarus și că nu a observat indicatori ai formării unor grupuri ofensive în Belarus.

Rămâne puțin probabil ca forțele ruse și/sau belaruse să atace Ucraina din Belarus.

Cu toate acestea, Belarus rămâne cobeligerant în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Belarus sprijină material ofensivele rusești în Ucraina și oferă forțelor rusești poziții de unde pot ataca Ucraina cu muniție de precizie.

Forțele rusești au lovit Kievul cu drone Shahed-136 lansate luni de pe teritoriul belarus. În plus, GUR a raportat că Rusia a desfășurat luni 32 de drone Shahed-136 în Belarus și că Rusia va mai desfășura încă opt drone în Belarus până la 14 octombrie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...