ULTIMA ORĂ UE renunță la tăierea fondurilor pentru Ungaria și Polonia!

ULTIMA ORĂ UE renunță la tăierea fondurilor pentru Ungaria și Polonia!

Uniunea Europeană va renunța la orice intenție de a stopa fondurile europene pentru Ungaria și Polonia, ca parte a noului mecanism pentru statul de drept ce prevede sancționarea țărilor care înregistrează derapaje anti-democratice, transmite agenția Bloomberg, citată de presa maghiară .

Motivul pentru care UE amână eventuala sancționare a Varșoviei și Budapestei este războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Sancțiunile economice – care au nevoie de activarea unui mecanism complex – ar veni într-un moment în care aceste țări se confruntă cu situații extrem de dificile din cauza războiului de la propriile granițe, atât Polonia, cât și Ungaria fiind vecine cu Ucraina.

Pe lângă impactul economic direct al războiului, și Polonia și Ungaria se confruntă cu un aflux de refugiați ucraineni, care în cazul Varșoviei se ridică la peste un milion de persoane.

De asemenea, pentru a opri plățile, Comisia Europeană ar trebui să aibă cazuri clare de delapidare a unor fonduri europene în trecut, ceea ce ridică o problemă pentru Bruxelles, arată sursele citate de Bloombeg.

Atât Ungaria, cât și Polonia sunt acuzate de Comisia Europeană și de mai multe state membre că nu respectă independența justiției și că intimidează societatea civilă și presa liberă. (Sursa foto: Facebook / Viktor Orban)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro