ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

Federaţia Rusă are în vedere posibilitatea capitulării în războiul împotriva Ucrainei susține generalul în rezervă Ben Hodges, fost comandant al forțelor americane în Europa, pe Twitter. Generalul a tras o astfel de concluzie din declarațiile reprezentanților Federației Ruse care spuneau, din contră, că nu va exista nicio predare.

Hodges a răspuns la postarea jurnalistului Ilia Ponomarenko potrivit căreia Rusia neagă în mod activ posibilitatea capitulării în Ucraina.

„Înseamnă că recunosc de fapt că aceasta este o posibilitate reală”, a scris Hodges.

Cu o zi înainte, ambasadorul Rusiei în Statele Unite ale Americii, Anatoli Antonov, a declarat că Federația Rusă nu intenționează să capituleze în războiul împotriva Ucrainei și urmează să „îndeplinească toate sarcinile”.

„Spunem ferm și clar și suntem fără echivoc siguri de acest lucru, cel puțin diplomații ruși care lucrează aici nu vor avea, nu vor avea niciodată o asemenea capitulare. Suntem ferm convinși că toate sarcinile stabilite de Comandantul Suprem pentru forțele noastre armate vor fi îndeplinite pe deplin”, a spus Antonov.

Anterior, Direcția de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a raportat că Rusia a epuizat deja rezervele grupurilor tactice de batalion pregătite pentru luptă. În Federaţia Rusă, la nivel de stat are loc mobilizări ascunse.

De asemenea, potrivit informațiilor, consecința sancțiunilor economice internaționale impuse Rusiei au afectat complexul militar-industrial rus. Federația Rusă nu poate restabili pe deplin capacitatea de luptă a unităților militare retrase din Ucraina.

Șeful Direcției de Informații a Ministerului Apărării, Kirill Budanov, consideră că punctul de cotitură în războiul cu Rusia va veni în a doua jumătate a lunii august, iar până la sfârșitul acestui an, majoritatea bătăliilor cu agresorul vor fi finalizate.

Secretarul general al NATO Jens Soltenberg a declarat duminică că Ucraina „poate să câştige” războiul împotriva Rusiei, care „nu se derulează” aşa cum a preconizat Moscova.

Liderul NATO a declarat în finalul întâlnirii informale a miniştrilor de externe din NATO că „ofensiva sa majoră (a Rusiei) din Donbas a ajuns într-un punct mort" şi „Rusia nu şi-a atins obiectivele strategice”.

De asemenea, Jens Stoltenberg a afirmat că anunţul făcut recent de Finlanda şi Suedia cu privire la depunerea cererii pentru aderare la alianţa militară nord-atlantică reprezintă dovada că agresiunile „nu dau roade”.

„Aderarea lor va întări securitatea noastră comună şi va demonstra că uşa NATO este deschisă, iar o agresiune nu dă roade”, a punctat Stoltenberg, scrie Agerpres.

Finlanda a anunţat în mod oficial că îşi doreşte să se alăture Alianţei Atlanticului de Nord.

Orice hotărâre privind alăturarea unui nou stat la NATO trebuie luată prin decizie unanimă de către ţările membre, iar Turcia a comunicat că se opune aderării Finlandei şi Suediei la NATO.

Sauli Niinistro, preşedintele Finlandei, a spus că este „gata” pentru o întâlnire cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa