ULTIMA ORĂ Xi Jinping a ordonat armatei să fie gata de război „în orice secundă”

ULTIMA ORĂ Xi Jinping a ordonat armatei să fie gata de război „în orice secundă”

Armata chineză a fost pusă în stare de alertă de război, gata să acționeze „în orice secundă”, pe fondul tensiunilor crescânde asupra teritoriilor disputate din Marea Chinei de Sud.

Ordinul a venit în timp ce noul portavion britanic HMS Queen Elizabeth va ajunge în regiune în următoarele luni, ca parte a primei sale misiuni operaționale.

În primul său discurs adresat forțelor armate ale țării în noul an, Xi Jinping a subliniat necesitatea „pregătirii pentru luptă cu normă întreagă”.

El a subliniat că trebuie menținută pregătirea trupelor astfel încât „să fie gata să acționeze în orice secundă”.

SUA au trimis frecvent nave prin Marea Chinei de Sud pentru a contesta pretenția Chinei asupra regiunii și există speculații că Marea Britanie va face același lucru atunci când HMS Queen Elizabeth va deveni pe deplin operațional.

Se așteaptă ca nava să se alăture forțelor navale americane și japoneze din apropierea insulelor Ryukyu din Japonia „cât mai curând”, potrivit Kyodo News.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”