ULTIMA ORĂ/A doua doctoriță care se sinucide în Rusia, aruncându-se de la etaj!

ULTIMA ORĂ/A doua doctoriță care se sinucide în Rusia, aruncându-se de la etaj!

În ultima săptămână, doi medici din Rusia au căzut de la fereastra unui spital. Natalia Lebedeva, medic la un centru de antrenament pentru cosmonauți din apropierea Moscovei a murit vineri, după ce a plonjat în gol de la geamul camerei unde era internată cu simptome de coronavirus, transmite The Moscow Times.

“Natalia Lebedeva și-a pierdut viața într-un mod tragic în urma unui accident din 24 aprilie”, a transmis, luni, Agenția rusă de Micro-Biologie, unde femeia era angajată.

Surse anonime din rândul colegilor săi acuză însă că Lebedeva s-ar fi sinucis după ce a fost acuzată că a răspândit virusul în rândul angajaților centrului de pregătire a cosmonauților, mai notează jurnaliștii The Moscow Times.

Moartea Nataliei Lebedeva vine la câteva zile după ce șefa unui spital din Siberia a căzut în gol de la etajul al cincilea al clinicii. Medicul tocmai terminase o conversație telefonică cu un superior, în care se plângea de lipsa echipamentelor de protecție și a personalului.

O doctoriţă din Rusia a „căzut” de la fereastra biroului său în timp ce se plângea de lipsa de personal şi de echipamente.

O doctoriţă de renume în Krasnoiarsk şi mamă a doi copii, Elena Nepomniaşciaia, în vârstă de 47 de ani, se află acum la terapie intensivă. Medicii refuză să vorbească despre şansele ei de supravieţuire, relatează „The Sun”, citând TVK Krasnoiarsk.

Femeia a căzut de la fereastra biroului său, aflat la o înălţime de peste 15 metri, în timp ce vorbea la telefon cu ministrul regional al Sănătăţii, Boris Nemik, despre trasformarea spitalului pe care îl conduce în centru de tratare a pacienţilor de covid-19, boala provocată de noul coronavirus.

Înainte de a ajunge pe caldarâm, doctoriţa se arăta reticentă faţă de acest plan, plângându-se de lipsa de personal şi de echipamente de protecţie. Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii căderii. De cealaltă parte, autorităţile sanitare locale dau asigurări că spitalul respectiv este gata să primească persoane infectate cu noul coronavirus.

 Un ales local nu dă importanţă cazului. „Multe lucruri s-ar fi fi putut întâmpla. Poate din cauza primăverii, stresul, ceva în familie”, susţine Aleksei Podkorîtov.

Drama survine pe fondul înmulţirii demisiilor în rândul personalului medical din Rusia în semn de protest faţă de lipsa echipamentelor şi tăierile din ultimii ani în domeniul sănătăţii.

 Rusia a depăşit deja China la numărul de cazuri. La Moscova, puterea a negat iniţial problema coronavirusului, apoi a schimbat brusc strategia, întărind controlul asupra populaţiei şi distribuirii informaţiei şi plasând responsabilităţile la nivel regional.

În acelaşi timp, şi-a intensificat campania de propagandă şi dezinformare în Occident, într-o încercare de a-şi face o imagine pozitivă (pentru eventuale avantaje geopolitice) şi de a submina încrederea în rândurile membrilor UE şi NATO.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!