ULTIMA ORĂ/China dă drumul aparatului represiv pentru a înăbuşi nemulţumirea maselor/La Wuhan începe să se facă simţită o penurie de alimente, în special carnea.

ULTIMA ORĂ/China dă drumul aparatului represiv pentru a înăbuşi nemulţumirea maselor/La Wuhan începe să se facă simţită o penurie de alimente, în special carnea.

Autorităţile chineze au reţinut un activist jurist care a atacat dur liderul comunist Xi Jinping pentru administrarea proastă a crizei de sănătate care a lovit China, băgând în carantină sute de milioane de persoane şi lovind economia chineză.

Xu Zhiyong, fost profesor de drept şi fondator al campaniei sociale New Movement Citizens, a fost arestat de poliţie sâmbătă seară, în timp ce încerca să se refugieze la domiciliul unui avocat din sudul oraşului Guangzhou, au declarat activiştii Ye Du şi Hua Ze citaţi de Guardian.

Gazda lui Yang Bin, soţul şi fiul ei au fost, de asemenea, arestaţi pentru „ajutor acordat infractorilor”, dar au fost eliberaţi după 24 de ore.

Yang a postat comentarii online, solicitând oficialilor să îşi asume responsabilitatea pentru moartea medicului Li Wenliang, care a murit în această lună, după ce fusese arestat în timp ce încerca să tragă un semnal d e alarmă privitor la epidemia care tocmai exploda în China.

Li Wenliang a fost eliberat, însă a devenit infectat cu virus Wuhan. La moartea lui regimul comunist a publicat ştirea, apoi a publicat o ştire care o nega pe prima, văzând furia chinezilor la auzul tragediei. Apoi o a treia ştire publicată de Partid a consemnat din nou moartea doctorului.

Xu Zhiyong a publicat un eseu la începutul acestei luni, în care i-a solicitat preşedintelui Chinei să demisioneze pentru lipsa de capacităţii de a ignore China, invocând criza coronavirusului şi manipularea greşită a protestelor pro-democraţie din Hong Kong. Un asemenea curaj este rar în China, unde dizidenţii sunt supuşi unor pedepse exemplare, Partidul Comunist acţionând cu brutalitate maximă pentru a trimite un mesaj serios celor care îndrăznesc să pună sub semnul îndoielii supremaţia regimului.

Detenţia lui Xu Zhiyong survine pe fondul unor tensiuni majore generate de epidemia de coronavirus. Pe fondul lipsei totale de transparenţă a regimului care încearcă să ascundă dimensiunile epidemiei, cel puţin doi jurnalişti la firul ierbii - Fang Bin din oraşul Wuhan - şi Chen Quishi, aflat în Wuhan pentru a transmite situaţia reală despre epidemie.

Activiştii spun că autorităţile folosesc epidemia de coronavirus ca pe o oportunitate de a-şi intensifica represiunea asupra dizidenţilor.

Autorităţile comuniste au desfăşurat o campanie de micro-carantina, izolând numeroase clădiri rezidenţiale prin blocarea uşilor blocurilor. În timp, bolnavii din apartamente au murit în multe cazuri, deseori membrii familiilor fiind obligaţi să trăiască împreună cu cadavrele în apartamente.

Activiştii din Wuhan au transmis că începe să se facă simţită o penurie de alimente - în special carnea.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

4 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori