ULTIMA ORĂ/China dă drumul aparatului represiv pentru a înăbuşi nemulţumirea maselor/La Wuhan începe să se facă simţită o penurie de alimente, în special carnea.

Autorităţile chineze au reţinut un activist jurist care a atacat dur liderul comunist Xi Jinping pentru administrarea proastă a crizei de sănătate care a lovit China, băgând în carantină sute de milioane de persoane şi lovind economia chineză.

Xu Zhiyong, fost profesor de drept şi fondator al campaniei sociale New Movement Citizens, a fost arestat de poliţie sâmbătă seară, în timp ce încerca să se refugieze la domiciliul unui avocat din sudul oraşului Guangzhou, au declarat activiştii Ye Du şi Hua Ze citaţi de Guardian.

Gazda lui Yang Bin, soţul şi fiul ei au fost, de asemenea, arestaţi pentru „ajutor acordat infractorilor”, dar au fost eliberaţi după 24 de ore.

Yang a postat comentarii online, solicitând oficialilor să îşi asume responsabilitatea pentru moartea medicului Li Wenliang, care a murit în această lună, după ce fusese arestat în timp ce încerca să tragă un semnal d e alarmă privitor la epidemia care tocmai exploda în China.

Li Wenliang a fost eliberat, însă a devenit infectat cu virus Wuhan. La moartea lui regimul comunist a publicat ştirea, apoi a publicat o ştire care o nega pe prima, văzând furia chinezilor la auzul tragediei. Apoi o a treia ştire publicată de Partid a consemnat din nou moartea doctorului.

Xu Zhiyong a publicat un eseu la începutul acestei luni, în care i-a solicitat preşedintelui Chinei să demisioneze pentru lipsa de capacităţii de a ignore China, invocând criza coronavirusului şi manipularea greşită a protestelor pro-democraţie din Hong Kong. Un asemenea curaj este rar în China, unde dizidenţii sunt supuşi unor pedepse exemplare, Partidul Comunist acţionând cu brutalitate maximă pentru a trimite un mesaj serios celor care îndrăznesc să pună sub semnul îndoielii supremaţia regimului.

Detenţia lui Xu Zhiyong survine pe fondul unor tensiuni majore generate de epidemia de coronavirus. Pe fondul lipsei totale de transparenţă a regimului care încearcă să ascundă dimensiunile epidemiei, cel puţin doi jurnalişti la firul ierbii - Fang Bin din oraşul Wuhan - şi Chen Quishi, aflat în Wuhan pentru a transmite situaţia reală despre epidemie.

Activiştii spun că autorităţile folosesc epidemia de coronavirus ca pe o oportunitate de a-şi intensifica represiunea asupra dizidenţilor.

Autorităţile comuniste au desfăşurat o campanie de micro-carantina, izolând numeroase clădiri rezidenţiale prin blocarea uşilor blocurilor. În timp, bolnavii din apartamente au murit în multe cazuri, deseori membrii familiilor fiind obligaţi să trăiască împreună cu cadavrele în apartamente.

Activiştii din Wuhan au transmis că începe să se facă simţită o penurie de alimente - în special carnea.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă