ULTIMA ORĂ/Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privind vârsta de pensionare și recalcularea „pensiilor nesimțite”

ULTIMA ORĂ/Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privind vârsta de pensionare și recalcularea „pensiilor nesimțite”

ULTIMA ORĂ/Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privind vârsta de pensionare și recalcularea „pensiilor nesimțite”.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut, marți, miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privind vârsta de pensionare și recalcularea „pensiilor nesimțite”.

Premierul a precizat, la începutul ședinței de Guvern, că a fost adoptată în Parlament legea prin care sunt abrogate pensiile speciale, mai puțin cele ale cadrelor militare.

„Ar trebui doamna ministru (a Muncii, n.r.) și domnul ministru de Interne și al Apărării să ne uităm puțin și la vârsta de pensionare și să vedem cum putem recalcula pensiile nesimțite, cele care au fost făcute prin umflarea pe ultima sută de metri a veniturilor. Șefimea și-a tras pensii nesimțite și așa ne-am trezit cu pensii de 15 mii, 20 de mii de lei”, a spus Ludovic Orban.

Ministrul Violeta Alexandru a precizat că Ministerul Muncii este pregătit „să înainteze câteva idei pe masă”.

„Trebuie cântărite foarte bine, analizată baza constituțională”, a subliniat premierul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale