ULTIMA ORĂ/VIDEO Atacurile ucrainene au ajuns în orașul Herson, capitala regiunii din sudul Ucrainei

ULTIMA ORĂ/VIDEO Atacurile ucrainene au ajuns în orașul Herson, capitala regiunii din sudul Ucrainei

Noi înregistrări video apărute pe rețelele de socializare arată că atacurile forțelor armate ucrainene au ajuns acum în centrul orașului Herson, capitala regiunii cu același nume din sudul Ucrainei.

Cladirea administrativa din centrul HersonuluiFoto: Captura video

RIA Novosti, una dintre agențiile de presă ale statului rus, afirmă că clădirile administrației centrale instalate de forțele de ocupație în Herson au fost lovite de cel puțin 5 rachete HIMARS, imaginile video arătând avarierea puternică a uneia dintre clădiri.

Christo Grozev, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de la site-ul de investigații Bellingcat notează că presa de stat rusă trebuie să ia „decizii dificile” în legătură cu relatarea unor astfel de informații din teritoriile ocupate dar că asemenea atacuri sunt greu de ascuns. El spune că presa de la Moscova prezintă atacurile ca fiind îndreptate împotriva civililor.

Dacă exploziile au fost într-adevăr cauzate de rachete HIMARS, după cum susține presa rusă, acest lucru ar arăta o încredere extraordinară a forțelor ucrainene în propriile capacități din sudulțării, sistemele americane fiind aproape exclusiv folosite pe timpul nopții, când sunt mai greu de reperat și țintit de artileria rusească.

O înregistrare video rară cu lansări efectuate de sistemele HIMARS pe timp de zi s-a viralizat pe rețelele de socializare la începutul lunii august, majoritatea atacurilor ucrainene efectuate cu aceste lansatoare multiple de rachete vizând obiective cheie din Herson, precum podul Antonovskiy de peste Nipru, și regiunea Zaporojie învecinată pentru a tăia liniile de aprovizionare ale forțelor rusești.

Știre în curs de actualizare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…