Ultimatum pentru mama lui Aleksei Navalnîi. Autoritățile ruse amenință că îi vor îngropa fiul în curtea închisorii

Ultimatum pentru mama lui Aleksei Navalnîi. Autoritățile ruse amenință că îi vor îngropa fiul în curtea închisorii

Anchetatorii ruși încearcă să impună o înmormântare secretă pentru Aleksei Navalnîi, susține echipa opozantului, iar mama aceastuia ar fi fost amenințată că fiul său va fi îngropat în colonia penală în care a murit.

Aleksei Navalnîi a murit în colonia penală în care era deținut FOTO EPA EFE

Anchetatorii ruși amenință că îl vor îngropa pe Navalnîi în închisoarea din Arctica.

Anchetatorii ruși i-au spus mamei lui Aleksei Navalnîi că trebuie să fie de acord să organizeze o înmormântare secretă pentru fiul ei sau îl vor îngropa în închisoarea în care a murit săptămâna trecută, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a activistului decedat, conform The Moscow Times,

„Un anchetator a sunat-o pe mama lui Aleksei în urmă cu o oră și i-a dat un ultimatum: fie este de acord să organizeze o înmormântare secretă, fără o despărțire publică, în termen de 3 ore, fie Alexei va fi înmormântat în colonia penală", a declarat purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Yarmysh.

Ludmila Navalnaia a refuzat, argumentând că anchetatorii nu au autoritatea de a decide unde și cum să-și îngroape fiul și a cerut să predea corpul acestuia până mâine, sâmbătă, a scris Yarmysh pe X (fostul Twitter).

Ea insistă ca autoritățile să permită ca înmormântarea și slujba de comemorare să aibă loc conform tradițiilor", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Plângere penală pentru profanarea unui cadavru

Avocatul lui Navalnaia a depus un apel la Comitetul de Investigații al Rusiei, care investighează infracțiunile majore, solicitând organismului de aplicare a legii să lanseze o anchetă și să depună plângere penală pentru „profanarea unui cadavru" împotriva oficialilor care refuză să predea corpul fiului ei.

Vestea vine la o zi după ce mama regretatului activist a declarat că anchetatorii i-au permis în cele din urmă să vadă trupul lui Navalnîi, dar că fac presiuni asupra ei pentru a organiza o înmormântare în secret pentru el.

Cel mai vocal critic al lui Putin a murit săptămâna trecută într-o închisoare din Arctica, unde era deținut în baza unor acuzații considerate pe scară largă drept represalii pentru activitățile sale politice anti-Kremlin.

Aliații lui Navalnîi au anunțat vineri că oferă o recompensă de 20.000 de euro (21.640 de dolari) și ajutor pentru a fugi din Rusia pentru orice informație despre circumstanțele morții sale în închisoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat