Ultimele pregătiri pentru înmormântarea Reginei Ana la Curtea de Argeș; bulevardul central a fost închis traficului rutier

Ultimele pregătiri pentru înmormântarea Reginei Ana la Curtea de Argeș; bulevardul central a fost închis traficului rutier

Ultimele pregătiri pentru înmormântarea Reginei Ana sunt în desfășurare sâmbătă dimineață la noua catedrală de la Curtea de Argeș, iar bulevardul central, pe care va trece cortegiul funerar, a fost deja închis traficului rutier.

* Funeralii Regina Ana: 13 august — zi de doliu național pe teritoriul României

Gardurile de protecție au fost îndepărtate, o echipă de muncitori efectuând ultimele finisaje pe platoul din fața noii catedrale. Pridvorul bisericii, unde va avea loc ceremonia privată de înhumare, a fost acoperit cu draperii și împodobit cu flori, iar spațiul în care va avea acces publicul a fost delimitat cu gradene montate de jandarmi.

Bulevardul Basarabilor, care asigură legătura între Biserica Domnească și Mânăstirea Curtea de Argeș, a fost închis traficului rutier încă din cursul nopții. Toate autovehiculele parcate au fost îndepărtate și accesul din străzile laterale a fost blocat.

La Curtea de Argeș au fost stabilit o serie de restricții de circulație pentru ziua de sâmbătă, iar forțele de ordine au fost suplimentate în toate localitățile prin care va trece cortegiul funerar, după cum au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

"În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Curtea de Argeș, în data de 13 august 2016 se va desfășura o adunare publică pentru organizarea funeraliilor Reginei Ana, cu restricționarea traficului rutier (...) în perioada 12 august, ora 24,00 — 13 august, până la terminare, pe bulevardul Basarabilor, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Sân Nicoară și intersecția cu strada Eroilor, iar în data de 13 august, începând cu ora 12,00 și până la terminare, pe strada Negru Vodă, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Traian și intersecția cu strada Sân Nicoară", se precizează într-un comunicat al IPJ Argeș.

Conducătorii auto vor putea folosi ca rute alternative străzile 1 Decembrie 1918, Traian și Lascăr Catargiu, urmând să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați pe traseu. De asemenea, pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.

Polițiștii rutieri și cei de ordine publică vor asigura fluența circulației și în celelalte localități ale județului aflate pe traseul cortegiului funerar.

"Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, Birourilor Rutiere Municipale Pitești și Curtea de Argeș, polițiștii din cadrul Poliției Orașelor Topoloveni și Ștefănești și cei ai Polițiilor Municipiilor Pitești și Curtea de Argeș vor asigura măsuri suplimentare de ordine publică pe traseul de deplasare a cortegiului funerar pentru evitarea evenimentelor rutiere pe timpul deplasării pe drumurile publice", se mai arată în comunicat.

Măsurile de ordine publică vor fi asigurate și de peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș și Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Pe linie de ordine publică și investigații criminale, structurile specializate din cadrul Poliției Române vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în proximitatea locurilor unde se vor desfășura ceremonii, precum și pe traseele de deplasare a cortegiului funerar.

Polițiștii le recomandă tuturor participanților la eveniment să respecte indicațiile organizatorilor și ale reprezentanților structurilor Ministerului Afacerilor Interne, iar dacă sunteți victima sau martorul unei infracțiuni să apeleze la cel mai apropiat polițist sau să sune la numărul unic de urgență 112.

Regina Ana va fi înmormântată sâmbătă la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, necropola regilor României.

În jurul orei 14,30 este programată sosirea la intrarea în parcul Mănăstirii Curtea de Argeș a Familiei Regale române și a Familiilor Regale străine, iar la 14,45 — sosirea convoiului mortuar.

Sicriul va fi dus la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală și așezat pe catafalc. Slujba de înmormântare va fi oficiată de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, având alături ierarhi și un sobor de preoți ortodocși. La ora 15,30, sicriul va fi dus în Noua Catedrală și va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, care va avea caracter strict privat.

Reginei Ana a murit pe 1 august într-un spital din Elveția, la vârsta de 92 de ani. AGERPRES / (AS — autor: George Onea, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante