Ultimele „realizări” ale interlopilor Sile Pietroi și Cristi Bulgaru/I-au jecmănit pe manelistul Elis Armeanca și pe Gabi Torje

Ultimele „realizări” ale interlopilor Sile Pietroi și Cristi Bulgaru/I-au jecmănit pe manelistul Elis Armeanca și pe Gabi Torje

Vasile Fierbântu zis „Sile Pietroi” sau "Măcelarul din Glina" și Anton Constantin zis „Cristi Bulgaru” au jecmănit peste 50 de peroane, printre victime fiind și manelistul Elis Armeanca și Dumitru Costel zis „Laris”, dar și fotbalistul Gabi Torje.

Gruparea interlopă condusă de Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, specializată pe şantaje, extorsiuni şi tâlhării a reuşit, pe parcursul timpului, să-şi impună autoritatea în comunele ilfovene Glina, locul natal al liderului clanului, Căţelu şi Pantelimon până în sectorul 3 al Capitalei.

Sile Pietroi și Cristi Bulgaru au acordat împumuturi cu camătă la peste 50 de persoane, printre care și celebrii Elis Armeanca și Laris. Printre victime ar fi și fotbalistul Gabriel Torje.

Elis Armeanca și Gabi Torje, printre victime

Gabi Torje ar fi intrat în contact cu gruparea de cămătari la o sala de sport din Sectorul 3, pe care obișnuia să o frecventeze. Acolo, fotbalistul s-ar fi împrietenit cu proprietarul locației, Constantin Anton, zis Cristi Bulgaru, care ar fi fost chiar mâna dreaptă a lui Sile Pietroi.

Liderii grupului ar fi coordonat activitatea infracțională, identificând persoanele care doreau să obțină împrumuturi și oferind indicații membrilor grupului infracțional organizat, cu privire la activitățile pe care trebuie să le desfășoare.

De asemenea, aceștia ar fi acordat, personal sau prin intermediul membrilor grupului infracțional, sume de bani cu împrumut către diferite persoane, sume pentru care ar fi perceput dobândă.

În urma celor 17 percheziții domiciliare efectuate în București și județul Ilfov, au fost descoperite și ridicate, de la persoanele bănuite, un număr important de documente care prezintă interes pentru cauză, precum și sume de bani în lei și valută.

Sile Pietroi zis Măcelarul din Glina

Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi sau “Măcelarul din Glina”, a fost arestat în luna iunie 2008, împreună cu alţi 16 membri ai reţelei, toţi căutaţi pentru infracţiuni cu violenţa. După audieri, nouă membri ai grupării au fost reţinuţi de procurori. Tâlhăria, lipsirea de libertate, şantajul şi tentativa de omor calificat erau câteva din actele de violenţă pentru care cei nouă erau cercetaţi.

Inițial, Sile Pietroi a reuşit să fugă de poliţişti, dar a fost capturat după 24 de ore, la o baltă privată de peşte din Giurgiu. El avea asupra lui două arme – una cu gaz şi una cu bile, peste 2.500 de euro şi mai multe cartele telefonice noi.

A fost ulterior eliberat și și-a reluat infracțiunile. În 2020, se afla sub control judiciar, fiind cercetat alături de alți 13 interlopi, într-un dosar de furt.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...