Ultimele știri din PSD. Dragnea e orb de furie! I-a cerut demisia lui Grindeanu și sâmbătă și luni! Și ăla a făcut mișto de el.

Ultimele știri din PSD. Dragnea e orb de furie! I-a cerut demisia lui Grindeanu și sâmbătă și luni! Și ăla a făcut mișto de el.

Ultimele știri din PSD. Dragnea e orb de furie! I-a cerut demisia lui Grindeanu și sâmbătă și luni! Și ăla a făcut mișto de el. Azi-noapte și-a luat și gudurăii cu el! Președintele Iohannis va avea un cuvânt greu de spus în războiul cu propriul guvern declanșat de infractorul de la Teleorman. Vom avea o declarație a purtătorului de cuvânt al președinției la ora 13.

UPDATE/Reacţia Cotroceniului la criza guvernamentală: Este responsabilitatea PSD

Purtătoarea de cuvânt a preşedintelui Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a declarat că şeful statului aşteaptă o comunicare oficială pe tema evaluării activităţii Guvernului, moment în care va reacţiona public.

"Urmărim ce se întâmplă în spaţiul public şi vedem că sunt doar informaţii pe surse, nu sunt decizii oficial comunicate şi în acest moment noi, la nivel de Administraţie Prezidenţială, şi domnul preşedinte asteptăm să vedem ce se întâmplă oficial şi după aceea vom avea o reacţie. Este responsabilitatea partidului de guvernământ să facă o evaluare şi dacă sunt observate probleme se pot lua deciziile care se impun", a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Ministrii guvernului Grindeanu nu se pun de acord unde si-au depus demisiile in alb - la guvern sau la partid/Petrea: Daca partidul imi va cere, eu voi demisiona din Guvern; nu este o functie adusa de acasa

Ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Social, Gabriel Petrea, a declarat marti, la Parlament, ca, daca partidul ii va cere sa isi dea demisia, el va face un asemenea gest, deoarece formatiunea i-a oferit spijinit politic si nu este o functie pe care si-a adus-o "de acasa". Intrebat unde si-a depus demisia in alb, intrucat Liviu Dragnea anuntase ca toti ministrii au depus demisiile in alb la investire, acesta a raspuns ca la Secretariatul general al Guvernului. Pe de alta parte, Mircea Dobre, ministrul Turismului, a spus jurnalistilor ca demisia sa in alb este depusa la partid.

"Daca partidul imi va cere sa imi dau demisia, evident, pentru ca partidul m-a pus acolo, nu este functia adusa de acasa", a spus Gabriel Petrea.

Intrebat daca la fel ar trebui sa faca si premierul Sorin Grindeanu, ministrul a raspuns: "Nu stiu, asta este o discutie pe care ar trebui sa o aiba premierul cu presedintele partidului".

De asemenea, chestionat cum va vota in Comietul Executiv daca se propune retragerea sprijinului politic asupra Guvernului, Petrea a evitat sa dea un raspuns precis, spunand doar ca "o sa vada maine". "Eu, daca imi va cere partidul sa imi dau demisia, eu imi voi da demisia", a reiterat ministrul.

Petrea a mai spus ca toti ministrii si-au dat "demisia in alb ca un gest simbolic", documentul fiind depus la SGG.

La randul sau, Mircea Dobre a afirmat ca vrea sa astepte finalizarea evaluarii pe care el inca nu o cunoaste si decizia Comitetului Executiv al PSD. El a declarat ca demisia sa in alb a fost depusa la partid.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”