Ultimele zile de toamnă aduc ploi și ninsori. Cum va fi vremea luni, 28 noiembrie. Cât de frig se anunță

Ultimele zile de toamnă aduc ploi și ninsori. Cum va fi vremea luni, 28 noiembrie. Cât de frig se anunță

Ultimele zile din noiembrie se anunță reci, cu ploi slabe în majoritatea regiunilor și ninsori la munte. Maximele nu vor depăși 9 grade Celsius, iar dimineață și noaptea va fi ceață.

Vreme rece cu ninsori la munte FOTO Shutterstock

Luni, 28 noiembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, unde pe arii în general restrânse vor fi precipitații. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zona montană, mixte în cea submontană și predominant ploaie în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului, în Bărăgan și în Dobrogea.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 9 grade Celsius, iar cele minime se vor situa în general între minus 5 și 3 grade Celsius. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe alocuri va fi ceață.

În București, valori apropiate de normalul perioadei

În Capitală, valorile termice vor fi în continuare apropiate de normele perioadei. Temperatura maximă va fi de 5 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între zero și 2 grade Celsius, a anunțat ANM. Înnorările vor persista și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile scad accentuat

Conform prognozei meteorologilor, în perioada 28 noiembrie-5 decembrie temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în zonele estice, sud-estice și la munte.

Precipitațiile vor fi puține în cea mai mare parte a țării, în special în regiunile vestice, centrale și la munte.

Pentru minivacanța de 1 Decembrie, când românii vor avea cinci zile libere, se anunță vreme frumoasă în sud-estul țării.

Temperaturile vor ajunge la 13 grade Celsius în partea de sud-est a ţării şi la 12 grade Celsius în Capitală. Pentru un debut de lună decembrie înseamnă o vreme uşor mai caldă. Sigur că nu excludem să avem şi precipitaţii la nivel local”, a precizat Elena Mateescu, director ANM, într-o intervenție la România TV.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava