Umbra Infractorului. Unul dintre judecătorii care l-au condamnat pe Dragnea a fost amenințat cu tăierea gâtului și scoaterea ochilor

Umbra Infractorului. Unul dintre judecătorii care l-au condamnat pe Dragnea a fost amenințat cu tăierea gâtului și scoaterea ochilor

Umbra Infractorului. Unul dintre judecătorii care l-au condamnat pe Dragnea a fost amenințat cu tăierea gâtului și scoaterea ochilor. Scandalul domestic dintre magistratul Constantin Epure de la Înalta Curte de Casație și Justiție și vecinul lui din Săcele, Laurențiu Căliman, escaladează. Potrivit unor surse judiciare, judecătorul a primit noi amenințări din partea vecinului cu care are un litigiu privind amplasarea unor ferestre. Vecinul e nemulțumit că magistratul nu a acoperit două ferestre ale locuinței care dau înspre proprietatea sa.

Magistratul Constantin Epure a făcut parte din completul de 3 judecători al Înaltei Curți care l-a condamnat pe liderul PSD Liviu Dragnea la 3 ani și jumătate de detenție efectivă în procesul angajărilor fictive. Judecătorul Epure și colega lui Geanina Arghir au fost magistrații care au înclinat balanța pentru condamnarea liderului PSD, în vreme ce președintele completului, judecătorul Ștefan Pistol, a făcut opinie separată în sensul achitării.

Pe 23 iunie, pe fondul consumului de alcool, vecinul magistratului a aruncat cu pietre în ferestrele casei judecătorului și i-a spart 3 geamuri. Soția magistratului a făcut atunci plângere la poliție pentru amenințare și distrugere.

Două săptămâni mai târziu, judecătorul Constantin Epure a avut o nouă discuție cu vecinul turbulent în care acesta din urmă i-a cerut să-și retragă plângerea de la poliție. Cum magistratul a refuzat, Laurențiu Căliman a trecut la amenințări directe: ”Îți tai gâtul și îți scot ochii dacă fac pușcărie nevinovat din cauza ta!”, i-ar fi transmis vecinul judecătorului. Potrivit surselor G4Media.ro , magistratul a înregistrat însă toată discuția și a făcut o nouă plângere la poliție pentru amenințare.

Dosarul a fost preluat de Parchetul General, care investighează acum trei presupuse fapte de amenințare și una de distrugere. Potrivit acelorași surse, procurorii l-au citat săptămâna trecută la audieri pe vecinul agresor, însă acesta le-a transmis că este plecat trei săptămâni din țară, în concediu, în Israel.

Litigiul dintre cei doi a intrat și în atenția Primăriei, care i-a dat dreptate lui Căliman.

Laurențiu Căliman este economist și lucrează la compania Akcenta din Brașov. El nu a putut fi contactat de  G4Media.ro pentru a-și susține punctul de vedere, având telefonul închis.

Coincidența face ca problemele mai vechi ale judecătorului Epure cu vecinul turbulent să reizbucnească la două zile după verdictul din dosarul angajărilor fictive.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Realitatea TV, șefa Înaltei Curți, judecătoarea Cristina Tarcea, nu a exclus varianta ca unii judecători să fi cerut protecție din pricina amenințărilor primite.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante