Umbra lui Maior? Un fond american de investiții va intra în luna mai în România cu intenția de a investi în mass-media locală

Umbra lui Maior? Un fond american de investiții va intra în luna mai în România cu intenția de a investi în mass-media locală

Umbra lui Maior? Un fond american de investiții va intra în luna mai în România cu intenția de a investi în mass-media locală, în special în televiziuni, posturi de radio și platforme naționale sau regionale, dar și în societăți media de importanță locală din anumite zone, în schimbul preluării unor participații la aceste companii, dezvăluie  Profit.ro .

Discuțiile au fost definitivate săptămâna trecută la Washington de Cozmin Gușă, consultant politic și acționar Realitatea Media, care a gândit proiectul. Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider De ce este important: Piața media din România este estimată să crească anul acesta la aproape 460 de milioane de euro, de la 407 milioane de euro anul trecut, susținută, mai ales, de avansul investițiilor în publicitatea TV. Publicitatea online este calculată tot în urcare, la peste 50 de milioane de euro.

În cazul proiectului pregătit acum de Cozmin Gușă, bugetul total al fondului american va fi de 50 de milioane de dolari, într-o primă fază urmând să fie investite 10 milioane de dolari. Contactat de Profit.ro, Cozmin Gușă a confirmat informația, precizând că detalii vor fi anunțate în perioada următoare. Bugetul fondului de investiții alocat acestui proiect va fi administrat de o companie avându-i în structura de acționariat pe Cozmin Gușă și pe investitori americani și din spațiul euro-atlantic. Societățile media interesate de o astfel de infuzie de capital vor putea depune dosare, iar board-ul companiei va analiza care dintre acestea constituie o bună oportunitate de investiții. 

În momentul în care o societate media va fi selectată, compania reprezentând fondul american va cumpăra acțiuni minoritare la această societate, nefiind exclusă nici ideea preluării unei participații majoritare, dacă va fi cazul. Acțiunile vor fi cumpărate cu titlu definitiv. Odată parafată înțelegerea, compania reprezentând fondul american și societatea media în care sunt investiți banii vor gândi în comun un plan de afaceri pe termen mediu, având ca țină creșterea audienței și, implicit, a cifrei de afaceri. Fondul american ar urma să intre pe piața locală luna viitoare, detalii urmând să fie prezentate în aproximativ două săptămâni.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...