Un adolescent chinez a fost găsit aproape înghețat, dar în viață, în SUA, după o „răpire cibernetică”

Un adolescent chinez a fost găsit aproape înghețat, dar în viață, în SUA, după o „răpire cibernetică”

Un student străin chinez care a participat la un schimb de experiență a fost găsit aproape înghețat, dar în viață, în SUA, după ce părinții săi au fost șantajați cu zeci de mii de dolari, în urma unei escrocherii de „răpire cibernetică”, potrivit BBC News .

Băiatul a fost găsit aproape înghețat. FOTO Poliția din Riverdale

Kai Zhuang, în vârstă de 17 ani, a fost găsit „foarte înfrigurat și speriat” într-un cort în zona rurală din Utah , a precizat, într-un comunicat, poliția din Riverdale.

Tânărul s-ar fi izolat după ce a fost manipulat de răpitori. Părinții săi au fost apoi păcăliți să plătească aproximativ 80.000 de dolari.

Cum funcționează răpirile cibernetice

Potrivit poliției din Riverdale, Kai Zhuang este unul dintre numeroșii studenți străini care au fost ținta așa-numiților răpitori cibernetici din SUA în ultima vreme.

Anchetatorii cred că adolescentul a fost controlat de răpitori încă din 20 decembrie, când a fost văzut de ofițeri în Provo, Utah, transportând echipament de camping. Kai nu a menționat nicio amenințare la momentul respectiv.

Ulterior, poliția a fost contactată la 28 decembrie de către școala la care învăța, care fusese contactată de părinții săi din China. Părinții băiatului au spus că li s-a trimis o cerere de răscumpărare și o fotografie a fiului lor care indica faptul că fusese răpit.

Adolescentul a fost găsit la 40 km nord de Riverdale. FOTO Poliția din Riverdale

Adolescentul a fost găsit la 40 km nord de Riverdale. FOTO Poliția din Riverdale

Răpitorii nu sunt prezenți

Victimele răpirilor cibernetice sunt convinse să se izoleze și chiar să se fotografieze pentru a face să pară că sunt ținute captive, deși răpitorii nu sunt prezenți, spune poliția. Victima este însă monitorizată prin Facetime sau Skype.

Victima este convinsă că familia sa va fi rănită dacă nu se conformează, iar familia este, la rândul ei, convinsă că victima va fi rănită dacă nu răspunde solicitărilor răpitorilor cibernetici.

Poliția din Utah s-a temut pentru siguranța băiatului, în ciuda faptului că răpitorii nu se aflau cu Kai, deoarece, din cauza temperaturilor exista riscul ca el să „moară de frig peste noapte”.

Duminică, băiatul a fost găsit în cele din urmă la aproximativ 40 km nord de Riverdale, în apropiere de Brigham City, într-un cort „fără sursă de căldură”.

Băiatul a cerut un „cheeseburger cald”

Dispunea de mâncare și apă în cantități limitate, o pătură termică și un sac de dormit - precum și mai multe telefoane despre care poliția suspectează că au fost folosite pentru a efectua răpirea.

Primul lucru pe care Kai l-a cerut după ce salvatorii au verificat dacă are hipotermie a fost un „cheeseburger cald” și să vorbească cu familia sa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat