Un adult și trei minori au fost arestați în Belgia suspectați pentru un posibil atac terorist

Un adult și trei minori au fost arestați în Belgia suspectați pentru un posibil atac terorist

Poliția belgiană a arestat duminică patru tineri în urma unor mesaje pe care le-au schimbat și care ar fi pregătit un atac terorist considerat "suficient de iminent", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al parchetului federal.

POLIȚIA BLGIANĂ

Cei patru, din care trei minori în vârstă de "adolescență târzie" și un bărbat adult în vârstă de 18 ani - au fost arestați când poliția a efectuat percheziții la adrese de domiciliu în orașele Bruxelles, Ninove, Charleroi și Liege, a precizat purtătorul de cuvânt, Eric Van Der Sypt, scrie english.alarabiya.net.

Pentru cele mai recente titluri, urmăriți canalul nostru Google News online sau prin intermediul aplicației.

Nu au fost găsite arme sau explozibili. Poliția a luat telefoane mobile și laptopuri pentru a le analiza, a spus el, confirmând relatările din mass-media belgiană RTBF și HLN.

Mesajele pe care cei patru le-au schimbat pe internet despre presupusul atac planificat au fost "suficient de îngrijorătoare pentru a interveni, pentru a face percheziții domiciliare", a declarat Van Der Sypt.

"Nu este vorba că plănuiau ceva mâine, dar totuși suficient de iminent pentru a interveni", a spus el.

Tinerețea relativă a suspecților a sporit îngrijorarea autorităților.

"Sunt foarte flexibili. Dacă cineva le dă o armă, de exemplu, lucrurile pot evolua foarte, foarte repede. Așa că nu vrem să ne asumăm niciun risc", a declarat purtătorul de cuvânt.

"Din momentul în care ne gândim că trebuie să intervenim, chiar dacă nu avem prea multe dovezi după aceea, preferăm să intervenim la timp."

Poliția îi interoghează pe cei patru suspecți, iar un judecător de instrucție se afla duminică sau luni pentru a stabili ce va urma, a precizat el.

Autoritățile belgiene rămân extrem de vigilente de la atacurile teroriste din 2016 comise de kamikaze care au ucis 32 de persoane în explozii la aeroportul din Bruxelles și la metroul din oraș.

Iar în octombrie anul trecut, în octombrie, un tunisian a împușcat mortal doi suporteri suedezi de fotbal la Bruxelles, înainte de a fi împușcat mortal de poliție.

Arestările de duminică au avut loc în urma unei operațiuni a poliției care a vizat persoane considerate potențial violente și cu legături cu extremismul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”