Un alpinist român a murit după ce a căzut în prăpastie, în Masivul Mont Blanc

Un alpinist român a murit după ce a căzut în prăpastie, în Masivul Mont Blanc

Un alpinist român a murit după ce a căzut pe versantul italian al masivului Mont Blanc, la frontiera dintre Franţa şi Italia, anunţă surse citate de site-ul AostaSera.it.

Un alpinist român a murit după ce a căzut în prăpastie, în Masivul Mont Blanc (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit site-ului AostaSera.it , românul Iulian C., în vârstă de 34 de ani, a căzut în prăpastie după ce a escaladat Vârful Punta Walker, care are altitudinea de 4.208 metri.

Bărbatul a căzut în gol circa 200 de metri, lovindu-se de stânci.

"Eu mergeam în faţa lui, l-am auzit ţipând, m-am uitat şi nu l-am mai văzut", le-a spus autorităţilor un prieten al alpinistului, precizând că incidentul a avut loc în timp ce se aflau în zona refugiului montan Boccalatte, la altitudinea de 2.803 metri.

Potrivit autorităţilor, alpinistul român a murit pe loc. Corpul său a fost preluat de salvamontişti şi transportat în Courmayeur, localitate italiană situată la frontiera cu Franţa.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?