Un alt tanc T-90M, „mândria” lui Putin, distrus de ucrainenii care au spulberat o coloană de blindate VIDEO

Un alt tanc T-90M, „mândria” lui Putin, distrus de ucrainenii care au spulberat o coloană de blindate VIDEO

Armata rusă a pierdut încă un tanc T-90M „Prorîv”, considerat „mândria” armatei lui Vladimir Putin, care a fost distrus chiar în coloană împreună cu alte vehicule blindate, relatează publicația ucraineană „ Defense Express ”.

Un videoclip, care ar fi fost filmat de soldații Forțelor Armate ale Ucrainei care a consemnat distrugerea echipamentului armatei ruse. Filmarea a fost făcută în zona satului Kislivka, regiunea Harkov, la granița cu Lugansk .

Tancul T-90M ar fi fost distrus în urma unui atac cu rachete HIMARS Foto: Captură video

În imagini, tancul T-90M poate fi observat primul. Turela tancului fost dărămată, iar carcasa în sine a fost ruptă, ceea ce indică detonarea muniției.

Tancul T-90M este cel mai avansat vehicul de luptă din punct de vedere tehnologic din arsenalul din prima linie al Rusiei, potrivit The Drive, şi a intrat în dotarea armatei ruse în primăvara anului 2020. Outlet a estimat că doar aproximativ 100 de modele sunt în prezent în serviciu.

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, T-90M este echipat cu un motor puternic , vedere panoramică, un sistem de control al incendiului, armură multistratificată şi muniţie plasată în afara unităţii.

Daune similare cu cele ale tancului T-90M pot fi observate și la un alt vehicul blindat, cel mai probabil un - T-72B3. În videoclip se văd, de asemenea, distruse, o mașină folosită de inginerii armatei ruse, un camion militar, un blindat BMP-2 și un alt tanc. Toate echipamentele, cu excepția ultimului tanc, zac pe drum și pare să fi fost distruse în coloană.

Potrivit unor informații neoficiale, coloana de echipamente a fost lovită de rachete de precizie HIMARS furnizate de SUA.

De altfel, Forțele Armate ale Ucrainei au capturat deja mai multe tancuri ale armatei ruse, în septembrie, un tanc T-90M ce fusese a fost capturat de forțele ucraienne ar fi fost apoi trimis speciaștilor pentru o „analiză” detaliată

De altfel, conform datelor transmise luni de Ministerulu ucrainean al Apărării în în cele peste luni de război, armata rusă a pierdut deja 2.908 tancuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...