Un arhitect din New York, acuzat după 13 ani că a ucis mai multe femei. A fost prins cu ajutorul unei cutii de pizza

Un arhitect din New York, acuzat după 13 ani că a ucis mai multe femei. A fost prins cu ajutorul unei cutii de pizza

Un arhitect a fost acuzat de moartea a trei din cele 11 victime ale crimelor de la Gilgo Beach, în statul New York, în urmă cu mai bine de zece ani.

Rex Heuermann, în vârstă de 59 de ani, este acuzat de trei crime FOTO: Captură video

Rex Heuermann, în vârstă de 59 de ani, este acuzat de uciderea lui Melissa Barthelemy, Megan Waterman și Amber Costello. El este suspectat și în cazul morții unei a patra femei.

Vineri, bărbatul din Long Island a pledat nevinovat, scrie bbc.com.

Detectivii spun că au comparat ADN-ul din pizza, pe care suspectul a mâncat-o, cu materialul genetic găsit pe rămășițele femeilor.

Comisarul poliției din comitatul Suffolk, Rodney Harrison, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă: "Rex Heuermann este un demon care umblă printre noi - un prădător care a ruinat familii".

Suspectul, care a fost arestat la domiciliul său joi seară, se confruntă cu trei capete de acuzare pentru crimă de gradul întâi și trei capete de acuzare pentru crimă de gradul doi în cazul morții celor trei femei. Judecătorul de caz a dispus ca acesta să rămână în arest preventiv.

După ce a fost depusă o pledoarie în favoarea sa în instanță, Heuermann ar fi izbucnit în lacrimi, spunându-i avocatului său: "Nu eu am făcut asta".

Avocatul, Michael Brown, a declarat că clientul său era "distrus" și a numit dovezile "extrem de circumstanțiale".

"Așteptăm cu nerăbdare să ne luptăm cu acest caz în fața unei instanțe de judecată, nu în fața instanței de judecată a opiniei publice", a declarat Brown.

Barthelemy, Waterman și Costello au fost găsite moarte în 2010 lângă o a patra victimă, Maureen Brainard-Barnes.

Femeile au fost supranumite "Cele patru din Gilgo Beach". Toate erau lucrătoare sexuale, potrivit procurorilor.

Procurorul districtual din comitatul Suffolk, Ray Tierney, a declarat la conferința de presă de vineri că "fiecare dintre cele patru victime a fost găsită în poziții similare, legată în mod similar fie cu curele, fie cu bandă adezivă, trei dintre victime fiind găsite înfășurate într-un material de tip pânză de sac".

Procurorul local a declarat că dosarul împotriva lui Heuermann a fost construit pe baza înregistrărilor de telefonie mobilă care îl leagă pe acesta de victime, precum și de o camionetă care a fost văzută în apropierea casei uneia dintre victime. Acesta ar fi comunicat cu victimele folosind telefoane de care s-a debarasat ulterior.

De asemenea, înregistrările telefonice au permis anchetatorilor să stabilească faptul că decesele au avut loc atunci când soția și copiii lui Heuermann erau plecați din oraș.

Părul găsit pe o bucată de pânză de iută folosită pentru a înveli una dintre victime a fost asociat cu Heuermann prin intermediul unei mostre dintr-o cutie de pizza pe care acesta a aruncat-o într-o pubelă de gunoi din Manhattan în ianuarie 2023, potrivit autorităților.

Anchetatorii spun că acesta a fost prins în capcană și de apelurile batjocoritoare pe care o persoană care pretindea că este criminalul le-a dat unuia dintre membrii familiei Barthelemy folosind telefonul mobil al acesteia.

Barthelemy a fost răpită în 2009. Iar Waterman și Costello au fost date dispărute în 2010.

Heuermann este, de asemenea, principalul suspect în cazul morții lui Brainard-Barnes, care a fost răpită în 2007, deși până în prezent nu a fost acuzat de moartea acesteia.

În 2010, poliția căuta o femeie dispărută, Shannan Gilbert, când a descoperit rămășițele altor patru persoane.

În total, 11 seturi de rămășițe umane au fost găsite pe aceeași porțiune a plajei Gilgo Beach între 2010-11, legate de nouă femei, un bărbat și un copil mic. Identitățile a patru dintre acestea, inclusiv a copilei, a mamei sale și a bărbatului, rămân neidentificate.

Rămășițele lui Gilbert au fost găsite în cele din urmă, iar o examinare oficială post-mortem nu a fost concludentă. Familia ei crede că este posibil să fi fost ucisă - o teorie susținută de o autopsie independentă pe care au comandat-o.

În februarie 2022 a fost înființat un nou grup operativ pentru a investiga crimele de pe Gilgo Beach. Heuermann a devenit centrul anchetei în decurs de o lună, a declarat Tierney. Mai mult de 300 de citații și mandate de percheziție au fost emise de către investigatori în acest caz.

De la formarea grupului operativ, dl Heuermann ar fi folosit, de asemenea, un telefon cu cartelă pentru a efectua mai mult de 200 de căutări pe teme legate de ucigașii în serie și de ancheta din Long Island.

Aceasta a inclus o căutare pentru "de ce nu a fost prins criminalul în serie din Long Island" și "cartografierea victimelor crimelor din Long Island", arată documentele instanței.

Tierney a adăugat că în calculatorul dlui Heuermann au fost găsite "filme porno cu tortură" și "imagini cu femei abuzate și ucise".

Ancheta privind celelalte victime este în curs de desfășurare.

Heuermann este proprietarul RH Consultants and Associates, o firmă de arhitectură din Manhattan care se descrie ca fiind "prima firmă de arhitectură din New York".

Associated Press a relatat că acesta are o fiică și un fiu vitreg. Un vecin l-a descris pe suspectul de 1,80 metri înălțime mergând la serviciu în fiecare dimineață, îmbrăcat în costum și cravată și purtând o servietă.

Tierney a declarat că Heuermann avea licențe pentru 92 de arme și un "seif foarte mare" în care erau păstrate arme de foc.

Într-un interviu acordat anul trecut pe YouTube pentru un canal axat pe domeniul imobiliar, acesta a declarat că lucra în inima New York-ului din 1987, descriindu-se ca fiind un "rezolvator de probleme". El a adăugat că munca sa l-a ajutat să învețe să "înțeleagă oamenii".

Oamenii care locuiau în apropierea casei sale din Massapequa Park din Long Island și-au exprimat surprinderea față de arestarea sa.

"Tipul a fost liniștit, nu a deranjat niciodată pe nimeni", a declarat vecinul Etienne DeVilliers pentru CBS, partenerul american al BBC.

"Suntem șocați. Pentru că acesta este un cartier foarte, foarte liniștit. Toată lumea se cunoaște, toți vecinii noștri, toți suntem prietenoși".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat