Un autocar cu turiști cehi a fost atacat cu focuri pe armă pe o autostradă în Franța

Un autocar cu turiști cehi a fost atacat cu focuri pe armă pe o autostradă în Franța

Un autocar ce transporta 75 de turiști cehi, printre care se aflau și copii dintr-un grup școlar, a fost atacat sâmbătă pe o autostradă din Franța cu focuri de armă de origine necunoscută, transmite AFP.

Șase pasageri au fost răniți de cioburile geamurilor sparte, o femeie fiind grav rănită la ochi, a precizat un procuror francez.

Atacul a avut loc sâmbătă seara în jurul orei locale 22:30, la circa 130 de kilometri sud de orașul Lyon. Autocarul venea din Spania și se îndrepta către Republica Cehă. 'Primul tir a vizat parbrizul, iar cel de-al doilea a spart luneta (geamul din spate) câteva secunde mai târziu', explică procurorul.

Conform primelor elemente ale anchetei, atacatorul a folosit o armă de vânătoare. 'Nu avem elemente care să ne facă să credem că acest autocar a fost o țintă special aleasă' sau că s-a aflat într-un pericol mai mare decât alte vehicule care circulau pe acolo, a mai spus magistratul citat, în opinia căruia este vorba despre un 'act izolat'.

După ce au fost preluați de echipele de salvare, pasagerii care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și-au continuat călătoria către țara lor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

4 Cel mai bogat israelian, miliardarul Beny Steinmetz, a fost reținut în Grecia. El este condamnat definitiv în …

5 VIDEO „Vino peste mine! Fără mandat îți înfig furci și topoare în inimă” / Interlopul Glonț, săltat de mascați