Avocatul Alexandru Dimitriu a fost propus de ministrul Stelian Ion ca secretar de stat la Ministerul Justiției. Dimitriu (39 de ani) este avocat partener în casa de avocatură a lui Gheorghe Piperea, este membru PLUS după ce anterior fusese membru PNL timp de 10 ani.

”Am făcut o propunere premierului de numire a unui secretar de stat, în persoana dlui Alex Dimitriu, în care am foarte mare încredere și sunt convins că vom colabora foarte bine”, a declarat ministrul Stelian Ion pentru Hotnews.ro.

Dimitriu a fost candidatul PLUS la Primăria Sectorului 5, dar după încheierea alianței PNL – USR – PLUS, el i-a lăsat locul lui Cristian Băcanu (PNL).

Desemnarea lui Alex Dimitriu drept candidat a fost  controversată , dat fiind că partidul lui Dacian Cioloș, PLUS, i-a criticat dur pe liberali pentru că primesc traseiști în partid, dar propusese tocmai un fost liberal pentru o primărie de sector.

Printre clienții reprezentați de Alex Dimitriu se numără și firma European Drinks a fraților Micula, care au câștigat un proces arbitral de peste 900 de milioane de lei împotriva statului român, potrivit  NewsWeek .

Alex Dimitriu a devenit cunoscut în anii 2000, când a participat la show-ul Vara Ispitelor de pe Pro TV alături de partenera sa de atunci, Cosmina Păsărin.

CV. Potrivit prezentării de pe site-ul cabinetului de avocatură al lui Gheorghe Piperea, Alexandru Dimitriu este Doctor în drept al Universității București – calificativul excelent (summa cum laude) cu tema Tema: Recuperarea creanţelor prin procedura insolvenţei. El este și cadru didactic la Facultatea de Drept. A publicat mai multe cărți de drept la editura CH Beck.