Un bărbat cheamă la asasinarea creștinilor, într-o înregistrare video filmată în Belgia

Un bărbat cheamă la asasinarea creștinilor, într-o înregistrare video filmată în Belgia

O înregistrare video cu o durată de un minut, filmată în centrul orașului belgian Verviers, la sud-est de Bruxelles, arată un tânăr care se plimbă pe străzi în timp ce cheamă la asasinarea creștinilor, au informat luni ziarele din grupul Sud Presse, citate de EFE.

Sursa foto: www.lameuse.be

Institutul de investigare a mediilor de comunicare din Orientul Mijlociu (MEMRI), cu sediul la Washington, a publicat duminică imaginile, înregistrate pe timp de noapte, în care individul spune o rugăciune în limba arabă.

Potrivit traducerii oferite de MEMRI și verificată de ziarele din grupul Sud Presse, bărbatul îi cere lui Allah "să-i anihileze pe creștinii odioși" și insistă "să-i ucidă pe toți" și "să nu cruțe viața nici măcar unuia singur".

Potrivit MEMRI, înregistrarea video a fost difuzată la 2 august pe un cont jihadist al aplicației de mesagerie Telegram, folosit frecvent de teroriști pentru a conversa fără să fie detectați.

După difuzarea înregistrării, în care figura tânărului se vede foarte clar, primărița din Verviers, Muriel Targnion, a calificat cuvintele tânărului drept "inadmisibile" și a asigurat că ia "foarte în serios" amenințările.

"După ce am văzut acest video, am luat imediat legătura cu șeful corpului de poliție din zonă. Și poliția federală a fost avertizată", a explicat Targnion cotidianului La Meuse, din grupul Sud Presse. Ea a spus că vor fi luate măsuri de securitate suplimentare. "Nu voi detalia aceste măsuri, dar vreau să amintesc că nu avem competențe în domeniul terorismului", a adăugat Targnion.

Cu toate acestea, Targnion a declarat că a avut întâlniri cu poliția pentru a afla ce măsuri se pot lua și dacă individul a fost sau nu identificat. "Date fiind comentariile pe care le-a făcut, acest individ este periculos și trebuie reținut", a mai spus ea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…