Un bărbat cheamă la asasinarea creștinilor, într-o înregistrare video filmată în Belgia

Un bărbat cheamă la asasinarea creștinilor, într-o înregistrare video filmată în Belgia

O înregistrare video cu o durată de un minut, filmată în centrul orașului belgian Verviers, la sud-est de Bruxelles, arată un tânăr care se plimbă pe străzi în timp ce cheamă la asasinarea creștinilor, au informat luni ziarele din grupul Sud Presse, citate de EFE.

Sursa foto: www.lameuse.be

Institutul de investigare a mediilor de comunicare din Orientul Mijlociu (MEMRI), cu sediul la Washington, a publicat duminică imaginile, înregistrate pe timp de noapte, în care individul spune o rugăciune în limba arabă.

Potrivit traducerii oferite de MEMRI și verificată de ziarele din grupul Sud Presse, bărbatul îi cere lui Allah "să-i anihileze pe creștinii odioși" și insistă "să-i ucidă pe toți" și "să nu cruțe viața nici măcar unuia singur".

Potrivit MEMRI, înregistrarea video a fost difuzată la 2 august pe un cont jihadist al aplicației de mesagerie Telegram, folosit frecvent de teroriști pentru a conversa fără să fie detectați.

După difuzarea înregistrării, în care figura tânărului se vede foarte clar, primărița din Verviers, Muriel Targnion, a calificat cuvintele tânărului drept "inadmisibile" și a asigurat că ia "foarte în serios" amenințările.

"După ce am văzut acest video, am luat imediat legătura cu șeful corpului de poliție din zonă. Și poliția federală a fost avertizată", a explicat Targnion cotidianului La Meuse, din grupul Sud Presse. Ea a spus că vor fi luate măsuri de securitate suplimentare. "Nu voi detalia aceste măsuri, dar vreau să amintesc că nu avem competențe în domeniul terorismului", a adăugat Targnion.

Cu toate acestea, Targnion a declarat că a avut întâlniri cu poliția pentru a afla ce măsuri se pot lua și dacă individul a fost sau nu identificat. "Date fiind comentariile pe care le-a făcut, acest individ este periculos și trebuie reținut", a mai spus ea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon