Un bărbat de 28 de ani a fost diagnosticat cu o nouă formă de coronavirus letal, în Emiratele Arabe Unite

Un bărbat de 28 de ani a fost diagnosticat cu o nouă formă de coronavirus letal, în Emiratele Arabe Unite

Un bărbat de 28 de ani a fost testat pozitiv cu un virus potenţial letal, coronavirusul sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), într-un oraş de lângă Abu Dhabi, situat lângă graniţa cu Omanul, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Diagnosticul a fost stabilit în laborator FOTO: Shutterstock

Acel pacient din oraşul Al Ain a fost internat într-o clinică medicală luna trecută, a precizat OMS într-un comunicat. Oficialii locali din sectorul sanitar au verificat 108 persoane care au intrat în contact cu el, însă nicio infecţie secundară nu a fost depistată până în acest moment, scrie Agerpres.

Potrivit OMS, nu există niciun indiciu că pacientul ar fi intrat în contact cu cămile, animalele care contribuie la răspândirea MERS, o maladie diferită de COVID-19. OMS nu a furnizat detalii despre starea actuală de sănătate a tânărului infectat.

Ministerul Sănătăţii din Emiratele Arabe Unite nu a dat curs solicitărilor de a face declaraţii pe această temă.

Cazuri de infectare cu virusul MERS-CoV - un coronavirus care poate să cauzeze febră, tuse, dificultăţi de respiraţie şi, în unele cazuri, pneumonie - au fost înregistrate în 27 de ţări începând din anul 2012, potrivit statisticilor publicate de OMS.

De atunci, 2.605 cazuri de MERS şi 936 de decese asociate acestei maladii au fost raportate.

Emiratele Arabe Unite, un hub pentru evenimente internaţionale, va găzdui următoarea ediţie a Conferinţei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP28) în perioada 30 noiembrie - 12 decembrie.

MERS este un virus răspândit preponderent între cămile şi lilieci, însă din 2012 epidemiologii din Arabia Saudită au anunţat că acesta poate infecta şi oamenii. De atunci, cercetătorii au observat că variantele MERS din Arabia Saudită sunt cele capabile să se transmită la cămile la oameni (n.r. - vezi infografic), în timp ce tulpinile din Africa de Sud sunt anihilate de anticorpii cămilelor. Deocamdată, comerţul cu cămile între cele două regiuni este unilateral: din Africa spre Arabia Saudită.

Oamenii de ştiinţă teoretizează că dacă acest lucru s-ar inversa, atunci MERS din Arabia Saudită ar ajunge în Africa, unde ar prevala în faţa tulpinii locale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene