Un bărbat din Forțele Aeriene și-a dat foc în fața ambasadei Israelului din Washington DC. Cum și-a motivat gestul VIDEO

Un bărbat din Forțele Aeriene și-a dat foc în fața ambasadei Israelului din Washington DC. Cum și-a motivat gestul VIDEO

Un membru al Forțelor Aeriene americane este într-o stare critică după ce și-a dat foc în fața ambasadei Israelului la Washington. Ofițerii Serviciului Secret al SUA au intervenit rapid, iar bărbatul a fost transportat la spital, duminică după-amiază, cu răni grave.

Videoclipul a fost transmis, în direct, pe Twitch FOTO Colaj Twitter

Forțele aeriene americane au confirmat că este vorba despre un militar în serviciu activ, însă identitatea nu i-a fost confirmată. Poliția, Serviciul Secret și alte autorități investighează cazul, potrivit BBC News .

„Complice la genocid”

Într-un videoclip care a fost transmis în direct pe Twitch, bărbatul s-a legitimat și a spus că este un membru în serviciu al Forțelor Aeriene.

Înainte de a-și da foc, el a afirmat că „nu va mai fi complice la genocid” și a fost auzit strigând „Palestina liberă” în timp ce ardea.

Un echipaj de dezamorsare a bombelor a fost trimis la fața locului, din cauza preocupărilor legate de un vehicul suspect care ar fi putut avea legătură cu individul. Acesta a fost, ulterior, declarat sigur, după ce nu au fost găsite materiale periculoase.

Niciun membru al personalului ambasadei nu a fost rănit în incident, a declarat o purtătoare de cuvânt a ambasadei. Ministerul israelian de Externe a declarat că bărbatul nu era cunoscut personalului ambasadei.

Nu este prima dată când cineva recurge la un astfel de gest extrem, în fața unei misiuni diplomatice israeliene în SUA. În decembrie, un protestatar și-a dat foc în fața consulatului israelian din statul american Georgia. Poliția a spus că demonstrantul a folosit benzină, iar un steag palestinian a fost găsit la fața locului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat