Un bărbat înarmat a luat 12 ostatici într-o bancă din Georgia și cere 2 milioane de dolari și un drapel al Rusiei

Un bărbat înarmat a luat 12 ostatici într-o bancă din Georgia și cere 2 milioane de dolari și un drapel al Rusiei

Un bărbat înarmat a luat ostatici 12 oameni într-o bancă din Georgia și a cerut să primească o importantă sumă de bani pentru eliberarea lor, au anunţat autorităţile acestei ţări, scrie AFP.

Luare de ostatici în Georgia FOTO 1tv.ge

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne georgian, suspectul s-a baricadat într-o agenţie a Băncii Georgiei din Kutaisi, oraş de circa 150.000 de locuitori.

„Pentru moment, există 12 ostatici în clădire", a anunţat ministerul într-un comunicat.

Poliţia a fost desfăşurată la faţa locului şi a fost declanşată o anchetă pentru „act terorist, luare de ostatici şi port de armă", potrivit aceleiaşi surse.

Televiziunea independentă Mtavari TV a difuzat o înregistrare video făcută de un ostatic, iar în imagini par să se vadă două încărcături explozive la uşa de la intrare.

Bărbatul înarmat „a declarat că acestea sunt bombe ce vor exploda dacă uşa va fi deschisă", a precizat această persoană, scrie RFE.

Presa georgiană a relatat că bărbatul, care nu a fost încă identificat, a cerut 2 milioane de dolari, un elicopter pentru a părăsi țara și un steag rusesc. Bărbatul înarmat și-ar fi anunțat cererile într-o înregistrare video postată pe pagina de Facebook a unuia dintre ostatici.

Într-o altă înregistrare video, se poate vedea un bărbat înarmat, în ţinută militară şi cu mască, în interiorul băncii. O voce de femeie spune: „El cere două milioane de dolari în următoarele trei ore. Are o grenadă şi aici sunt bombe ce vor exploda".

În octombrie 2020, un bărbat înarmat a luat ostatici 43 de persoane într-o agenţie a Băncii Georgiei din oraşul Zugdidi, în vestul ţării. El a eliberat toţi ostaticii, plecând cu o sumă necunoscută de bani, fără a mai fi găsit vreodată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina