Un bărbat vrea să îl dea în judecată pe Michael Jackson, la cinci ani după moartea megastarului

Un bărbat vrea să îl dea în judecată pe Michael Jackson, la cinci ani după moartea megastarului

Un bărbat vrea să îl dea în judecată pe Michael Jackson pentru abuz sexual, după mai bine de cinci ani de la decesul celebrului cântăreţ american, documente în acest sens fiind depuse la o instanţă din Los Angeles.

Michael Jackson (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

James Safechuck, în vârstă de 36 de ani, spune în documentele oficiale depuse luni la tribunal că a fost agresat sexual de "regele muzicii pop" la vârsta de 10 ani, în perioada în care filma alături de acesta o reclamă pentru compania Pepsi.

"James Safechuck a suportat agresiuni sexuale repetate, ce fac parte din categoria infracţiunilor motivate de ură, şi a suferit o veritabilă spălare a creierului, pentru a-l face să creadă că era vorba de acte de iubire din proprie iniţiativă", se afirmă în acele documente, potrivit cărora reclamantul "a dormit cu regularitate în patul (lui Michael Jackson) în timpul turneului «Bad» din 1988", anul în care ar fi avut loc presupusele abuzuri sexuale.

James Safechuck mai spune că megastarul l-a abuzat sexual de aproximativ 100 de ori până când a ajuns la pubertate.

O audiere este prevăzută pentru 4 septembrie, în faţa judecătorului Mitchell Beckloff, la Tribunalul din Los Angeles.

Anul trecut, un australian de 31 de ani, Wade Robson, a depus o cerere prin care solicita deschiderea unui proces contra administratorilor averii lăsate de Michael Jackson, acuzându-l pe artist de abuzuri sexuale pe vremea când el era copil.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

În 2009, Michael Jackson dorea să revină pe scenă, în special pentru a evita falimentul, la cinci ani după ce fusese achitat în procesul de pedofilie, un scandal care îi afectase serios cariera.

Înainte de moartea sa, starul acumulase datorii de 500 de milioane de dolari, dar, după 2009, fondul care administrează averea megastarului - Michael Jackson Estate - în numele mamei şi al celor trei copii ai cântăreţului, a reuşit, graţie unor afaceri prospere, să încaseze peste 700 milioane de dolari, potrivit unei cărţi despre imperiul Jackson, intitulată "Michael Jackson Inc.", lansată recent în Statele Unite.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…